Ştiri locale

Pui de barză căzut cu tot cu cuib la Aita Medie. Pasărea a fost transportată la Centrul de reabilitare din Focşani

Un pui de barză în vârstă de câteva luni a fost transportat de specialiştii Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Covasna la Centrul „ACDB” pentru reabilitarea faunei sălbatice din Focşani, după ce a căzut cu tot cu cuibul în care se afla.

Pasărea a fost găsită în curtea unei case din localitatea Aita Medie, de un localnic care a solicitat sprijinul autorităţilor de Mediu.

Publicitate

Directorul APM Covasna, Gheorghe Neagu, ne-a precizat că puiul era rănit în urma căzăturii şi nu se putea hrăni singur.

„Este un pui din primăvara aceasta, a fost găsit în zona Aita Medie, a fost recuperat de colegii mei şi dus la Focşani unde este un centru de reabilitare pentru păsări şi animale sălbatice, mai puţin pentru urs. Puiul era rănit pentru că a căzut din cuib, nu se putea hrăni singur şi de aceea a fost transportat la Focşani unde va fi îngrijit”, ne-a spus directorul APM Covasna.

Potrivit acestuia, în prezent Centrul de reabilitare ACDB din Focşani este singura soluţie în cazul în care autorităţile de Mediu găsesc păsări şi animale sălbatice rănite.

„Rara Avis nu ştiu dacă mai există, aşa că singura soluţie în cazul în care găsim animale este să le ducem la Focşani, avem o relaţie bună cu ei”, ne-a mai spus Gheorghe Neagu.

Luna trecută, reprezentanţii Gărzii de Mediu Covasna au salvat alţi doi pui de barză care căzuseră dintr-un cuib construit pe un stâlp de electricitate din localitatea covăsneană Pachia. Şi atunci, sprijiniţi de reprezentanţii APM Covasna, aceştia au preluat puii din curtea unui localnic, de unde se adăpostiseră, şi i-au transportat la Centrul din Focşani.

Şi la finalul lunii iunie, o barză care avea aripa ruptă a fost salvată de reprezentanţii Gărzii de Mediu Covasna care au găsit pasărea în localitatea Ojdula, fiind anunţaţi de un localnic. Pasărea a fost transportată la un medic veterinar al Asociației Transylvania Wildlife Project pentru tratament.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio