Ştiri locale

Primarul Antal Árpád: „Nu exclud posibilitatea testării COVID-19 a profesorilor şi elevilor din anii terminali”

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă online, că nu exclude posibilitatea testării pentru COVID-19 a elevilor din anii terminali şi a cadrelor didactice care predau la aceste clase, în eventualitatea în care vor relua cursurile.

„Este adevărat, mai ales în mediul rural sunt foarte multe probleme cu predarea on-line, dar şi în mediul urban sunt diferenţe foarte mari de la o şcoală la alta (…) Evident, discut cu foarte mulţi oameni şi avem mai multe scenarii, inclusiv pentru perioada de după 15 mai, în sensul în care clasele terminale vor relua cursurile şi trebuie să fim pregătiţi pentru a-i ajuta şi a oferi condiţii în aşa fel încât ei să nu se infecteze. De exemplu, nu exclud nici posibilitatea testării elevilor şi profesorilor, dacă se pune problema. Oricum, discutăm până atunci şi vom lua deciziile care sunt imperios necesare”, a declarat Antal Árpád.

Publicitate

Conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe a anunţat săptămâna trecută că a comandat peste 5.500 de teste de sânge rapide pentru depistarea COVID-19, iar o parte dintre acestea au fost distribuite cabinetelor medicale şi stomatologice din oraş care asigură servicii de urgenţă în această perioadă.

De asemenea, au fost folosite pentru testarea taximetriştilor şi personalului asociaţiilor de proprietari care încasează cheltuielile de întreţinere.

„Restul testelor le vom folosi, în funcţie de evoluţia epidemiei, poate în perioada următoare, pentru a face o testare reprezentativă pentru populaţia oraşului. Dacă acest lucru nu este necesar acum, atunci vom folosi aceste teste la toamnă, în cazul în care se va pune din nou problema revenirii acestei epidemii”, a spus primarul Antal Árpád. 

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio