Ştiri locale

Primarul Antal Árpád explică de ce a renunțat Lidl la al doilea magazin din Sfântu Gheorghe

În luna octombrie a anului trecut scriam AICI despre planul lanțului de supermarketuri Lidl de a construi un al doilea magazin la Sfântu Gheorghe, în cartierul Simeria, autorităţile locale motivând, la vremea respectivă, necesitatea realizării investiţiei prin faptul că dezvoltarea economică şi socială durabilă a orașului este strâns legată de îmbunătățirea calității vieţii şi a nivelului de trai al locuitorilor.

Primăria și reprezentanții lanțului de magazine au căzut de acord asupra anumitor condiții, printre care și unele legate de amenajarea căilor de acces pentru clienţi şi pentru aprovizionare. Cu toate acestea, după finalizarea Planului Urbanistic Zonal, reprezentanții companiei nu au mai fost de acord cu termenii stabiliți inițial și au decis să renunțe la investiție.

„În momentul în care cei de la Lidl au venit și au spus că doresc să facă acest magazin, noi le-am spus foarte clar care sunt condițiile: în sensul de a amenaja anumite străzi din zona respectivă și, cel mai important, pentru că vorbim despre o zonă rezidențială, accesul autoturismelor de un anumit tonaj, iar ei au acceptat acest lucru la momentul respectiv, au făcut Planul Urbanistic Zonal, au închiriat terenul, și așa mai departe. Când au finalizat totul, au venit să ne întrebe dacă nu ar putea, totuși, rezolva cumva să intre acolo cu camioanele, și le-am spus: oameni buni, am stat la aceeași masă, v-am spus clar care sunt condițiile, le-ați acceptat, cum să schimbăm acum condițiile? Și au spus că altfel nu mai vin, și atunci, asta este, nu mai vin. Au greșit destinatarul dacă au crezut că putem să rezolvăm după aceea. Nu se poate rezolva”, a explicat primarul Antal Árpád într-un interviu la We Radio.

Clădirea comercială ar fi trebuit să fie ridicată în apropierea Stadionului Municipal din strada Vânătorilor – str. Garoafei, pe o suprafaţă de 13.639 mp, și ar fi fost al şaselea supermarket din Sfântu Gheorghe, singurul din cartierul Simeria.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio