Ştiri locale

Lidl construieşte încă un magazin la Sfântu Gheorghe

Un nou magazin LIDL va fi construit la Sfântu Gheorghe, documentaţia de urbanism urmând să fie supusă votului consilierilor locali în cadrul şedinţei de joi, 27 octombrie. Cea de a doua clădire comercială a lanţului de supermarketuri va fi ridicată în apropierea Stadionului Municipal din strada Vânătorilor – str. Garoafei, pe o suprafaţă de 13.639 mp.

Autorităţile locale motivează necesitatea realizării investiţiei prin faptul că dezvoltarea economică şi socială durabilă a localității este strâns legată de îmbunătățirea calității vieţii şi a nivelului de trai al locuitorilor municipiului.

Publicitate

„Iniţiatorul documentației de urbanism este solicitat de SC LIDL Romania SRL, care dorește reglementarea urbanistică a zonei în vederea construirii unei clădiri comerciale. Planul urbanistic zonal propune reglementarea suprafeței de 13.639 mp având funcțiunea de comerţ, servicii, birouri pentru administrarea magazinului, anexe sociale, turn publicitar, lucrări tehnico edilitare aferente, amenajare accese pentru clienţi şi pentru aprovizionare”, se arată în Raportul de specialitate pentru aprobarea Planului Urbanistic Zonal.

Proiectul de hotărâre pentru aprobarea Planului Urbanistic Zonal s-a aflat în dezbatere publică începând cu data de 6 septembrie, şi a putut fi consultat atât la sediul Primăriei Sfântu Gheorghe, cât şi pe site-ul instituţiei, www.sfantugheorgheinfo.ro, locuitorii putând să formuleze sugestii, propuneri sau opinii în scris, până în data de 19 septembrie.

Documentul va fi supus aprobării în şedinţa de joi a Consiliului Local, acesta urmând să fie al şaselea supermarket din Sfântu Gheorghe.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio