Antal Arpad
Ştiri locale

Primarul Antal Árpád anunţă investiţii record la Sfântu Gheorghe în următorii patru ani

Municipiul Sfântu Gheorghe va beneficia, în următorii patru ani, de investiţii publice şi private semnificative, printre acestea numărându-se un campus universitar şi un complex comercial, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, primarul Antal Árpád.

„Vorbim despre investiţii private în diverse şi diferite categorii, de la învăţământ până la centre comerciale, de la instituţii de cultură până la universităţi, dar şi despre construcţii de fabrici. De exemplu, miercuri am făcut o vizită la o societate, la invitaţia patronului german, unde am văzut şi planurile de viitor, dar pot să vă spun că atât investiţiile publice, cât şi cele private, în următoarea perioadă, 2019-2022, vor fi mai mari decât au fost vreodată în municipiul Sfântu Gheorghe”, a spus Antal Árpád.

Publicitate

Întrebat ce le răspunde celor care afirmă că multinaţionalele vor „pune pe butuci” afacerile micilor întreprinzători locali, Antal Árpád a declarat că trebuie găsit „un echilibru” şi că, până la urmă, comunitatea locală va avea de câştigat de pe urma acestora.

„Nu sunt un mare susţinător al multinaţionalelor, nu sunt un mare susţinător în raport cu tot ce înseamnă local, însă eu cred că trebuie să găsim un echilibru, pentru că, ad absurdum, dacă noi am obstrucţiona intrarea în oraş a multinaţionalelor, răspunsul cetăţenilor, aşa cum s-a văzut şi până acum, a fost că s-au urcat în maşini şi au plecat în Braşov. Dacă mergem la centrele comerciale din Braşov, vom vedea că jumătate dintre maşini au numere de Covasna şi Harghita. Asta înseamnă că oamenii vor să cumpere de la multinaţionale, deci dacă noi nu le oferim posibilitatea să cumpere aici, atunci ei pleacă din oraş. Asta înseamnă că stau în maşină cel puţin o oră, mai cheltuiesc bani pe motorină sau benzină, cheltuiesc bani în Braşov şi toate astea, la un loc, ce înseamnă pentru oraşul nostru? Înseamnă mai puţine locuri de muncă, înseamnă mai puţine impozite pe salarii şi clădiri. Deci, eu cred că trebuie să găsim un echilibru. Evident, sunt unii care vor fi nemulţumi, dar mă întreb ce au făcut până acum pentru ca să îi oprească pe cei din Sfântu Gheorghe să plece la Braşov. Eu cred că decizia este la nivelul fiecărui cetăţean”, a mai spus Antal Árpád.

„Interesul meu, ca primar, este ca oamenii să aibă salarii mai mari”

Edilul a mai menţionat că viitoarele investiţii vor genera şi locuri de muncă pentru localnici, ceea ce este tot un lucru benefic.

„Nu ştiu dacă vor fi 600 de locuri de muncă sau nu la noul centru comercial, dar trăim în perioada în care există o criză a forţei de muncă, iar această criză înseamnă concurenţă din partea societăţilor şi va însemna salarii mai mari şi condiţii mai bune de muncă. Deci, eu cred că avem doar de câştigat din acest punct de vedere şi, până la urmă, interesul meu, ca primar, este ca oamenii să aibă salarii mai mari. Pentru că atunci vor pleca mai puţini din oraş”, a mai spus Antal Árpád.

Viitorul centru comercial, care ar urma să se deschidă anul viitor, va fi situat în strada Lunca Oltului. Detalii AICI.

Antal Árpád a confirmat, totodată, faptul că Universitatea Sapientia, finanţată de Guvernul Ungariei, are în plan construirea unui campus în municipiul Sfântu Gheorghe.

(Agerpres)

Foto arhiva

Publicitate
banner we radio