Ştiri locale

Primul mall din Sfântu Gheorghe va fi construit pe Lunca Oltului. Printre magazine: Dedeman şi Carrefour

În primăvara anului viitor la Sfântu Gheorghe se va deschide un nou complex comercial, „Sepsi Value Centre”, a cărui „piesă de rezistență” va fi magazinul Carrefour, însă printre investitori se numără și Dedeman, care va deschide un magazin de bricolaj.

Primăria municipiului Sfântu Gheorghe a încheiat la începutul lunii decembrie a anului trecut un contract de vânzare-cumpărare de peste 8,2 milioane de lei pentru un imobil din strada Lunca Oltului nr.15, care cuprinde printre altele o clădire administrativă în suprafață de 213 mp și o clădire vestiar în suprafață de 57 mp. Dezvoltatorul Prime Kapital va asigura în zona respectivă terenul necesar amplasamentelor, parcările și căile de acces, iar printre magazinele care vor fi deschise se numără New Yorker, Deichman sau Hervis Sports.

Publicitate

„Destinația imobilului este pentru realizarea unui centru comercial, cu amenajările necesare funcționării în condiții optime și cu respectarea prevederilor legale în vigoare. Investiţiile se vor realiza în scopul amenajării unui complex comercial, respectiv a unui acces (benzi de decelerare). Durata de execuţie a lucrărilor va fi de 36 luni de la data obţinerii autorizaţiei de construire. Valoarea minimă a investiției va fi de 5.000.000 euro”, se arată în Hotărârea Consiliului Local din 25 octombrie 2018.

Noul complex comercial va fi construit pe o suprafață de aproximativ 6 hectare, din care doar 1,48 hectare reprezintă spațiu comercial util, fiind împărțit în două clădiri. Una dintre ele va fi ocupată în principal de supermarketul Carrefour, iar cea de-a doua va funcționa ca mall.

„Proiectul va fi dezvoltat pe aproximativ 6 hectare de teren, împreună cu Dedeman. Mixul de chiriași ai centrului este construit pe retailerul de produse alimentare Carrefour. Printre chiriași se numără lanțuri precum Sportisimo, Pepco, Noriel sau CCC. Totodată, galeria comercială va avea și un food court cu o ambianță plăcută. Momentan suntem în faza de PUZ, deschiderea este programată în primăvara anului 2020”, ne-a declarat reprezentantul fondului de investiții, Zoltán Nemes.

Potrivit acestuia, Sepsi Value Centre va crea peste 600 de locuri de muncă.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio