Ştiri locale

Primăria Valea Mare, apel pentru ajutorarea familiei care şi-a pierdut casa în incendiul de miercuri dimineaţă

Primăria comunei Valea Mare face apel la locuitori să sprijine familia a cărei casă a fost mistuită de flăcări miercuri, în urma unui incendiu violent care a izbucnit la mansardă şi acoperiş. Intervenţia pompierilor chemaţi la faţa locului a fost îngreunată de lipsa resurselor de apă, în localitate neexistând hidranți, astfel că alimentarea autospecialelor s-a realizat din fântânile din apropiere și din surse naturale de apă aflate, însă, la câțiva kilometri.

Într-o postare pe pagina de Facebook a Primăria Valea Mare, primarul Bogdan Marin i-a îndemnat încă o dată pe locuitori să își asigure locuințele împotriva unor astfel de tragedii.

Publicitate

„Din pacate o tragedie a avut loc în comuna noastră, casa d-lui Macoș Gheorghe a ars în totalitate. Este o pierdere și o pagubă însemnată, dar dorim pe această cale să anunțăm și să asigurăm familia greu încercată de faptul că nu sunt singuri, că Valea Mare este o familie mare și unită, cu o solidaritate și un spirit civic extraordinar, sigur o să ne mobilizăm exemplar și de data asta și o să vă ajutăm cu tot ce putem. Puțin din puținul nostru nu se vede, dar pentru o familie rămasă în drum, într-o clipită, contează enorm, iar în acest sens cerem ajutorul tuturor oamenilor de bine, cu suflet mare, și care au posibilitatea să facă un bine, să nu ezite. Detaliile despre ajutor și donații le găsiți la Primăria comunei Valea Mare. Vă îndemnăm și vă rugăm din nou să vă faceți asigurări pentru locuințe, nu e o sumă mare și se poate plăti și în 2 rate dacă e cazul. Doamne ferește să nu fie nevoie și să nu o folosiți, dar dacă se întâmplă ceva, e de mare ajutor. Haideți să și învățăm din experiențele acestea neplăcute”, se arată în postarea de pa pagina de Facebook a Primăriei Valea Mare.

Un apel similar a fost făcut şi în luna august a anului trecut, când gospodăria unui localnic a fost cuprinsă de flăcări în timpul unei furtuni, din cauza unui trăsnet. Primarul i-a îndemnat atunci pe localnici să își asigure locuințele împotriva fenomenelor naturale, pentru a se evita, pe viitor, astfel de situații.

Patru autospeciale cu apă şi spumă, o autoscară mecanică şi o ambulanţă SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sfântu Gheorghe şi din cadrul Staţiei de Pompieri Întorsura Buzăului au intervenit pentru lichidarea incendiului izbucnit miercuri dimineaţă.

La sosorea forţelor de intervenţie, flăcările se manifestau cu violență şi exista posibilitatea de propagare și la casele învecinate. În sprijinul pompierilor militari au intervenit și pompieri voluntari din localităţile Ozun şi Zagon, cu două autospeciale.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio