Ştiri locale

Primăria Sfântu Gheorghe va asfalta temporar strada Ciucului până la reabilitarea completă

Primăria Sfântu Gheorghe va asfalta temporar două benzi de circulaţie pe tronsonul din strada Ciucului care se află în reabilitare. Măsura a fost anunţată de primarul Antal Árpád într-o conferinţă de presă şi este una provizorie pentru a facilita traficul pe această stradă foarte aglomerată, până la desemnarea câştigătorului licitaţiei pentru reabilitarea completă a străzii.

“Mulți oameni, pe bună dreptate, se întreabă când va fi gata renovarea străzii Ciucului, deoarece este o stradă importantă și aglomerată în orașul nostru. Până în prezent, am finalizat modernizarea rețelei de utilități (apă, gaz, canalizare, electricitate), iar următorul pas este pregătirea unei noi fundaţii rutiere și asfaltarea drumului și a trotuarelor. Până la următoarea fază a lucrărilor, două benzi ale străzii Ciucului vor fi asfaltate temporar în următoarele câteva săptămâni pentru a facilita traficul. Am ales această soluție temporară până la evaluarea ofertelor depuse de către firmele care vor asfalta definitiv întregul tronson de drum, în urma procedurii de achiziție publică.
Din păcate, municipalitatea nu are niciun control asupra acestui proces birocratic complex, pe care l-am lansat în iulie, și nu îl poate accelera. Așadar, vom face tot ceea ce putem pentru a remedia această situație nefericită, dar aș dori să subliniez faptul că aceasta este o soluție temporară și că indicăm acest lucru și prin vopseaua galbenă care va fi folosită pe tronsoanele asfaltate în perioada următoare. Când renovăm străzile din Sfântu Gheorghe, ne străduim întotdeauna să le modernizăm complet, pentru că eu cred în beneficiile pe termen lung ale unei lucrări bine făcute și temeinice. Chiar dacă, în cele mai multe cazuri, acest lucru înseamnă o perioadă lungă de timp de construcție, de deranj, mai multe neplăceri și sacrificii, pentru care mulțumesc încă o dată locuitorilor pentru răbdare și înțelegere”, a declarat primarul Antal Árpád.
Publicitate
Publicitate
banner we radio