Sport, Ştiri locale

Primăria Sfântu Gheorghe promite sprijin pentru echipa de fotbal Sepsi OSK, promovată în Liga a II-a

Conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe promite că va sprijini echipa de fotbal Sepsi OSK, care în acest sezon va juca în Liga a II-a.

Primarul Antal Árpád a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că „este o mândrie pentru municipiu” faptul că această echipă a acces în Liga a II-a şi consideră că este un club „care merită să fie finanţat”.

Publicitate

„Cu siguranţă vom ajuta echipa. Este o mândrie pentru municipiu că avem o echipă în Divizia B şi este un club sportiv care chiar merită să fie finanţat pentru că a ajuns acolo unde este acum datorită unor oameni care au investit bani proprii, deci nu din bani publici a ajuns acolo, şi eu cred că acest lucru este foarte important. Deci, îi ajutăm cu tot ce ne solicită”, a declarat primarul Antal Árpád.

Echipa de fotbal Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, care se pregăteşte pentru începerea campionatului, a adus 11 jucători noi, transferaţi de la diferite cluburi din ţară, printre care patru care au jucat în prima ligă.

Potrivit informaţiilor postate pe pagina de socializare a clubului, lotul va fi format din portarii Niczuly Roland (U Cluj), Mutu Daniel (FC Braşov), Fejér Béla (ASA Tg. Mureş), fundaşii Răduţoiu Ciprian, Damian Răzvan, Mihai Armando, Mihăeş Vasilică, Ţepeş Andrei, Tankó Zsolt, Dumbravă Florin (Codlea), Chiş Paul (CS Unirea Jucu), mijlocaşii Mitra Szilárd, Jakab Róbert, Huiban Dragoş, Minciună Bogdan (Unirea Tărlungeni), Burlacu Marius (Unirea Tărlungeni), Ţuţu Alexandru (FC Bacău) şi atacanţii Veress Zsombor, Ene Daniel (FC Braşov), Plămadă Ionuţ (Rapid CFR Suceava), Hadnagy Attila (FC Botoşani) şi va fi antrenat de Suciu Valentin, Kulcsár László şi Rusandu Adrian.

Patronul echipei, Diószegi László, a declarat că pregătirile vizează şi terenul pentru competiţii – va fi suplimentat numărul de scaune în tribune cu o mie de locuri, vor fi montate o tabelă de marcaj electronică şi platforme pentru camerele de televiziune şi un gard despărţitor între galerii. De altfel, Consiliul Local Sfântu Gheorghe a alocat luna aceasta 60.000 de lei din bugetul local pentru dotarea şi modernizarea stadionului municipal, unde se vor juca meciurile de fotbal din Liga a II-a, respectiv 35.000 de lei pentru achiziţionarea scaunelor şi 25.000 de lei pentru tabela electronică.

Potrivit conducerii Clubului, campionatul va începe pe 6 august, iar tragerea la sorţi a echipelor va avea loc pe 1 august. Noul lot al Sepsi OSK va fi prezentat oficial suporterilor în cadrul unei festivităţi ce va avea loc sâmbătă, 30 iulie, de la ora 10,00 pe stadionul municipal din Sfântu Gheorghe.

„În noul sezon obiectivul este clasarea între locurile 8 şi 10. O să fim singurii dintre judeţele Harghita, Mureş, Sibiu, Braşov şi Prahova care au echipă în Liga a II-a. E ceva şi înseamnă că vor veni, sperăm, şi spectatori din Braşov. Până acum 10-15 ani noi făceam naveta în Braşov ca să vedem un meci bun şi acum s-a întors roata şi sperăm că vor veni şi ei, câteva sute, când vom juca şi noi cu echipe mai de top”, a declarat Diószegi László.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio