Ştiri locale

Prefectul de Covasna îi încurajează pe absolvenții de liceu să-și continue studiile

„Ar fi bine ca tot mai mulți absolvenți ai liceelor să își continue studiile la universitate, întrucât liceul este doar baza, pentru a aprofunda cunoștințele trebuie să studiezi la facultate”, a declarat prefectul județului Covasna în cadrul conferinței lunare de presă. Potrivit prefectului universitățile așteaptă absolvenții din toate liceele.

„Cei care au absolvit cu bacalaureat un liceu din rețeaua profesională sunt, cel puțin în principiu, calificați într-o anumită meserie, care, sperăm, le poate asigura un trai. Desigur, pot și chiar ar trebui să-și continue studiile, pentru a fi ingineri sau a-și dobândi alte calificări în profesia respectivă, dar pot, de asemenea, să se înscrie și la arte sau la drept. Din acest punct de vedere, absolvenții de licee teoretice sunt într-un fel de “dezavantaj”: dacă nu își continuă studiile, le este relativ greu să își găsească un job pe piața muncii”, a declarat Ráduly István.

Publicitate

El a spus că cei din județul Covasna au norocul ca două universități, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) și Universitatea Sapientia din Târgu Mureș, să aibă filiale în reședința de județ.

La Sfântu Gheorghe, se poate da admitere pentru trei facultăți ale UBB: Departamentul Administrarea Afacerilor funcţionează în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, și oferă atât studii de nivel licenţă, cât şi de nivel masterat la trei specializări. Specializarea Economia Comerţului, Turismului şi Serviciilor (Licenţă), specializarea Economia firmei (Licenţă) și specializarea Managementul Dezvoltării Afacerilor (Masterat). În cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării la Extensia Sfântu Gheorghe funcţionează specializarea Administraţie publică în domeniul Ştiinţei Administrative, iar în cadrul Facultăţii de Şiinţa şi Ingineria Mediului specializarea Ştiinţa mediului, ambele cu nivel licenţă. Absolvenții vor primi o diplomă recunoscută internațional, eliberată de Universitatea Babeș-Bolyai, cu denumirea specializării, a explicat prefectul.

La centrul de studii al Universității Sapientia din Sfântu Gheorghe sunt programe de licență de ingineri agronomi și ingineri silvici, iar facultatea de sport este în procesul de acreditare, Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) va lua în zilele acestea o decizie dacă se va organiza sau nu concurs începând cu acest an.

Publicitate
banner we radio