Ştiri locale

Peste 80 de pacienţi bolnavi de Covid-19 internaţi la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe. 12 pacienţi în stare critică la ATI

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a comunicat situaţia pacienţilor suspecţi şi diagnosticaţi cu Covid-19, internaţi în diferite secţii ale unităţii medicale.

Miercuri, la ora 13:00, în Spital se aflau internaţi 82 de pacienţi diagnosticaţi cu noul coronavirus şi alţi 15 suspecţi, toţi având forme medii şi grave ale bolii. Dintre pacienţii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, 12 se află în stare critică la secţia de Terapie Intensivă.

Publicitate

„Dintre pacienţii suspecţi, 13 sunt internaţi la secţia de Pneumologie suspecţi, iar alte două cazuri sunt în stare critică la ATI. Numărul de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 după testele RT-PCR internaţi la secţia de Boli infecţioase Covid este de 63, 7 cazuri sunt la secţia de Chirurgie Covid, dintre care 4 pacienţi sunt din Braşov. La ATI avem 10 pacienţi confirmaţi cu COVID-19 în stare critică, şi alţi doi în stare critică şi intubaţi”, a precizat managerul spitalului, András-Nagy Róbert.

Potrivit acestuia, în ultima săptămână au fost externaţi 55 de pacienţi care anterior au fost diagnosticaţi cu COVID-19, şi tot în această perioadă au fost înregistrate 13 decese în urma complicaţiilor cauzate de virusul SARS-CoV-2, fiind vorba despre pacienţi cu vârste cuprinse între 76 şi 92 de ani, care aveau şi boli asociate.

A fost crescută capacitatea de stocare a oxigenului

În ceea ce priveşte asigurarea necesarului de oxigen, managerul spitalului spune că în cursul săptămânii trecute a fost crescută capacitatea de stocare.

De asemenea, în perioada următoare, în clădirea modulară unde sunt tratate urgenţele Covid-19 vor avea loc unele modificări pentru siguranţa pacienţilor.

„În ceea ce priveşte distribuţia și aprovizionarea oxigenului, săptămâna trecută am completat investiţiile demarate la începutul pandemiei, respectiv creşterea capacităţii de stocare. În momentul de faţă, în ceea ce priveşte asigurarea necesarului de oxigen, lucrăm la două proiecte. Unul a fost finalizat, s-a făcut legătura între stația de stocare centrală, cele două rezervoare mari despre care am mai vorbit, şi secția de Infectioase. S-a făcut legătura directă, iar stocatorul mic de rezervă va fi mutat săptămânile următoare, în cel mult 3 săptămâni, în Urgenţa modulară, pentru că şi acolo am observat o creştere a capacităţii şi a necesarului de oxigen consumat. Tot legat de siguranţă, şi pentru a evita eventuale situații imprevizibile, ziele acestea se finalizează o altă lucrare la Urgenţa modulară, respectiv asigurarea alimentării cu energie electrică suplimentară pentru această clădire”, a mai spus managerul Spitalului.

Miercuri, în judeţul Covasna au fost raportate 17 cazuri noi de coronavirus, numărul total al infectărilor de la începutul pandemiei ajungând astfel la 4.224, iar incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele două săptămâni a coborât la 2,21.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio