Ştiri locale

Peste 70% dintre covăsnenii cu COVID-19 s-au vindecat. Mai sunt totuşi 780 de cazuri active în judeţ

Din punct de vedere epidemiologic, la nivelul jud. Covasna situația este următoarea:

Potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, până la data de 11.11.2020 au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 2936 de persoane. În ultimele 24 de ore au fost confirmate 63 de noi cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Publicitate

Dintre persoanele confirmate, potrivit raportării Direcției de Sănătate Publică Covasna din data de 11 noiembrie 2020, un număr de 2078 de persoane au fost vindecate, iar alte 78 de persoane au decedat.

De la ultimul comunicat, pentru că au respectat recomandările medicilor și specialiștilor, 70 de persoane au fost vindecate.

În conformitate cu prevederile Legii nr.136 din 2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice, în situații de risc epidemiologic și biologic, în prezent sunt în izolare instituționalizată în unități spitalicești, un număr de 115 persoane.

În vederea prevenirii răspândirii COVID-19, autoritățile au dispus ca alte 1185 de persoane suspecte de a fi infectate cu virusul SARS-CoV-2, să stea în carantină la domiciliu ori la locația declarată, aflându-se sub supraveghere medicală.

Numărul testelor prelucrate până în acest moment pentru județul Covasna este de 26070 de teste (în ultimele 24 de ore au fost efectuate 213 teste).

Potrivit datelor transmise de DSP Covasna, la nivelul jud. Covasna incidența cumulată a cazurilor de infectare (fără focare) pentru ultimele 14 zile este de 3,32/1000 de locuitori.

Precizăm că astăzi, pentru un număr de 26 de localități ale județului, incidența cumulată pe ultimele 14 zile(fără focare), a depășit 3/1000 de locuitori. Aceste localități sunt Sf. Gheorghe, Aninoasa, Arcuș, Baraolt, Belani, Bicfalău, Brateș, Calnic, Căpeni, Chichiș, Comandău, Covasna, Hăghig, Ilieni, Lunga, Lunca Mărcușului, Lutoasa, Micfalău, Micloșoara, Moacșa, Olteni, Pachia, Sâncraiu, Surcea, Țufalău și Valea Scurtă.

De asemenea, la această dată, un nr. de 28 de localități au incidența cumulată/ultimele 14 zile(fără focare) între 1,5 – 3/1000 locuitori, 19 localități au incidența cumulată/ultimele 14 zile(fără focare) sub 1,5/1000 de locuitori iar 49 de localități nu au niciun caz pozitiv.

Menționăm că datele prezentate sunt în dinamică și se pot schimba de la o oră la alta.

Instituția Prefectului – Județul Covasna face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă. Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită responsabilă, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus.

Mulțumim tuturor celor care manifestă un comportament responsabil!

(Cancelaria  Prefectului)

Publicitate
banner we radio