Ştiri locale

Pârâul Cormoş a depăşit cota de pericol în zona Baraolt; cotele râului Olt, în creştere

Pârâul Cormoş a depăşit, în cursul zilei de marţi, cota de pericol în zona Baraolt, unde au fost inundate mai multe terenuri agricole, iar cotele pârâului Vârghiş şi ale râului Olt sunt în creştere, a informat conducerea Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Covasna.

Directorul instituţiei, ing. Ioan Ilaş, a declarat că deocamdată nu sunt puse în pericol gospodăriile populaţiei şi nici obiectivele sociale, însă este de aşteptat ca debitele apelor să crească în următoarea perioadă pe fondul încălzirii vremii şi topirii zăpezilor.

„În zona Baraolt, pârâul Cormoş a atins cota de pericol, pârâul Vârghiş a trecut de cota de inundaţie iar râul Olt, în zona Malnaş, a atins cota de atenţie. Vreau să subliniez că nu au fost inundate gospodării sau obiective sociale, doar câteva terenuri limitrofe. Problema nu este la noi, ci în judeţul Harghita, unde a fost foarte multă zăpadă, care acum se topeşte, iar din această cauză apele au debite mari”, a precizat Ioan Ilaş.

El a mai spus că judeţul Covasna se află sub cod portocaliu de inundaţii, menţionând, în context, că sunt sub supraveghere şi alte cursuri de apă, printre care Râul Negru.

„E posibil să avem mici probleme la Lunca Mărcuşului şi la Băcel, pe pârâul Târlung, care este un afluent al Râului Negru, dar şi pe pârâul Caşin, în zona Târgu Secuiesc, deşi s-au făcut lucrări de protecţie. Noi suntem pe teren cu oameni şi utilaje, pregătiţi să intervenim dacă va fi cazul”, a mai spus Ilaş.

(Agerpres)

ISU Covasna intervine la inundaţii în trei localităţi din judeţ