Sport, Ştiri locale

Noul stadion al lui Sepsi OSK a fost omologat. Meciul cu Voluntari, primul pe noua arenă

Noua arenă a clubului Sepsi OSK a fost omologată luni, iar gruparea din Sfântu Gheorghe a anunțat că primul meci pe noul stadion va fi chiar cel din următoarea etapă de Liga 1, împotriva FC Voluntari. Partida va avea loc sâmbătă, 16 octombrie, de la ora 17:30.

Inițial, cei de la Sepsi OSK și-ar fi dorit ca arena să fie inaugurată cu un amical împotriva formației slovace Dunajska Streda, pe 8 octombrie. Însă conducerea clubului a anunţat că din cauza pandemiei sărbătoarea de inaugurare a fost amânată pentru primăvara anului viitor.

Publicitate

Noul stadion al lui Sepsi OSK a costat 25 de milioane de euro

Dioszegi Laszlo, patronul lui Sepsi, a vorbit în primăvara acestui an despre costurile noului stadion, ce și-ar fi dorit în plus la noua arenă, dar și premiera pe care o va bifa Sepsi în Europa de Est.

„Ne-am uitat la mai multe stadioane, nu numai din Ungaria, ci și din alte țări, și consider că 25 de milioane de euro nu e o sumă uriașă pentru un stadion de nivelul nostru. Alte stadioane, care au aceeași capacitate, au costat și 35-40 de milioane de euro. În Europa de Est, suntem primii cu instalație de nocturnă de generația a treia. Eu aș fi fost bucuros să avem 10.000 de locuri, dar 8.500 e arhisuficient pentru un club ca al nostru și aș fi foarte bucuros să avem stadionul plin în mai multe meciuri, nu doar în derby-uri”, a spus Dioszegi.

  • 8.400 de locuri va avea stadionul din Sfântu Gheorghe
  • 10 cabine pentru comentatori
  • 144 de proiectoare Philips led de generaţia a 3-a vor lumina stadionul conform standardelor cerute de UEFA
  • 4200 m cablu triax va fi desfăşurat în infrastructura stadionului
  • transmisia TV va putea fi făcută cu până la 18 camere
Publicitate
banner we radio