Meteo

Meteorologii au prelungit avertizările Cod Galben și Portocaliu de ploi abundente și vijelii pentru aproape toată țara

Meteorologii au extins până marți la ora 22 avertizările Cod Galben și Portocaliu de ploi abundente și vijelii pentru toată țara, cu excepția județelor Timiș, Arad, Botoșani și Iași.

Potrivit ANM, în intervalul 22 august, ora 10:30 – 23 august, ora 22:00, va fi în vigoare un Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și ploi însemnate cantitativ în Oltenia, Transilvania, Maramureș, Muntenia, Dobrogea și la munte, cea mai mare parte a Moldovei și local în Crișana și Banat.

Publicitate
Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp. În regiunile sud-estice disconfortul termic va fi în continuare ridicat.

De asemenea, meteorologii au prelungit și avertizarea Cod Portocaliu de ploi abundente în nordul Olteniei, nord-vestul Munteniei și sud-vestul Transilvaniei, unde vor fi perioade cu averse torențiale. În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 40-50 l/mp și pe arii restrânse de peste 60-70 l/mp.

Publicitate
Publicitate
banner we radio