Meteo

Meteorolgii anunţă cea mai călduroasă perioadă din această vară

MARTI

Vremea se va încălzi. Cerul va fi variabil, dar mai ales după-amiaza și la începutul nopții vor fi intervale de timp cu înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în Maramureș, local la munte, în nordul Moldovei, în estul Transilvaniei și doar izolat în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 33 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 10 și 20 de grade. Izolat în estul Transilvaniei vor fi condiții de ceață.

Publicitate

MIERCURI

Vremea va fi călduroasă, izolat caniculară în Banat și Oltenia. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la munte și în extremitatea nordică a teritoriului, unde pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată, descărcări electrice și posibil intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 35 de grade, cele mai ridicate fiind în sud-vestul teritoriului, unde și disconfortul termic va fi ridicat, iar cele minime se vor situa între 10 grade în depresiuni și 23 de grade în Dealurile de Vest.

JOI

Vremea va fi călduroasă, caniculară la amiază, local în Câmpia Română și izolat în rest, iar disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, îndeosebi după-amiaza în regiunile nordice și centrale, unde local se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi condiții de grindină și de cantități de apă mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 și 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 și 23 de grade.

VINERI

Vremea se va menține călduroasă în cea mai mare parte a teritoriului, caniculară la amiază, pe arii restrânse în sud-vestul și sudul țării, iar disconfortul termic va fi în continuare accentuat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, după-amiaza și seara, local la deal și la munte și izolat în rest, unde se vor semnala averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 și 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 23 de grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII de SAMBATA pana MARTI

Vremea călduroasă în cea mai mare parte a țării și local caniculară la amiază, îndeosebi în zonele de câmpie, va persista. Probabilitatea de apariție a ploilor de scurtă durată va fi mai ridicată la deal și la munte, mai ales în prima zi din interval.

Publicitate
Publicitate
banner we radio