Ştiri locale

Maratonul Marii Uniri: Galaţi – Alba Iulia a ajuns în Covasna

În a şaptea zi de desfășurare a „Maratonului Marii Unirii”, cei doi protagoniști, plutonierul major Onofrei Cristian din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Dunarea de Jos” Galaţi şi fruntaşul Vlasie Alexandru din Batalionul 300 Infanterie Mecanizata „Sf. Andrei” Galaţi au ajuns vineri în județul Covasna.

În cadrul acestui proiect, cei doi participanți refac prin alergare, în 15 zile, traseul dorobanţilor Regimentului 11 Dorobanţi „Siret” Galaţi, la 100 de ani de la Marea Unire, parcurgând Garnizoanele Focşani, Buzău, Covasna, Braşov, Făgăraş, Sibiu şi Alba Iulia.

Publicitate

În zona localității Crasna au fost întâmpinați de jandarmii covăsneni, care i-au însoțit pe traseul până în orașul Întorsura Buzăului, unde au poposit în această seară. Trei jandarmi din cadrul Detașamentului 3 Târgu Secuiesc li s-au alăturat, alergând împreună.

Pe parcursul acestui traseu au fost primiți de către primarii din Întorsura Buzăului și Sita Buzăului, care le-au adresat felicitări pentru implicarea și efortul depuse în cadrul acestui proiect.

Cei doi au alergat vineri 46 de km, pe traseul Nehoiu – Întorsura Buzăului.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Publicitate
banner we radio