Ştiri locale

Malul Râului Olt este curat! Aproape 300 de saci cu gunoi, adunați în acţiunea de sâmbătă

Aproape 300 de saci plini cu gunoaie au fost adunați sâmbătă, de pe malurile Râului Olt, într-o amplă acțiune de ecologizare organizată de Fundația Comunitară Covasna, la care au participat peste 100 de voluntari.

Potrivit organizatorilor, ecologizarea s-a făcut pe o secțiune de 4 kilometri, între Arena Sepsi, la ieșirea din Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc, și fostul magazin Trident, o nouă acțiune urmând să aibă loc zilele următoare.  

Publicitate

„Cele 4 echipe au colectat aproape 300 de saci de gunoi, în special deșeuri menajere, jucării, haine, dar s-au găsit și cauciucuri sau lucruri personale. A mai rămas o secțiune la podul de fier, în spatele fostului magazin Trident, sperăm că putem continua acțiunea săptămâna viitoare. Mulțumim tuturor celor care ne-au ajutat și au lucrat o zi din weekendul lor!”, au scris organizatorii într-o postare pe Facebook.

Acțiunea de ecologizare a malurilor Râului Olt a fost organizată în cadrul proiectului-pilot „Oltul cu apele curate”, lansat de Fundația Comunitară Covasna în luna martie a acestui an, în parteneriat cu Asociația Mai Mult Verde.  

În cadrul proiectului, realizat în colaborare cu TEGA, Apele Române – SGA Covasna și Primăria Sfântu Gheorghe, vor fi amplasate camere de supraveghere video în zonele din apropierea Râului Olt unde se depozitează ilegal deșeuri, în vederea identificării și tragerii la răspundere a persoanelor care abandonează gunoaie.

Proiectul va culmina, în luna august, cu o amplă acțiune de ecologizare pe tronsonul izvor – Sfântu Gheorghe, în care vor fi implicate 11 localități din judeţul Covasna şi 18 din județul Harghita.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio