Ştiri locale

Liceul de Arte „Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe organizează probe de aptitudini pentru admiterea în clasa pregătitoare la secţia de muzică

Părinții care au copii preşcolari talentați, pasionați de muzică, mai au câteva zile pentru a-i înscrie în învățământul primar, la secția de muzică a Liceului de Arte „Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe.

Pentru anul școlar 2022-2023, Liceul va înființa câte o clasă de muzică pentru secțiile română și maghiară, iar în data de 4 mai, de la ora 16:00, vor avea loc probe de aptitudini pentru admiterea în clasa pregătitoare.

Publicitate

Prima etapă de înscriere pentru secția de muzică se va încheia în data de 10 mai, părinții putând să se prezinte pentru înscrierea celor mici zilnic, între orele 08:00-16:00, la secretariatul unității de învățământ, în baza unei programări prealabile. Copiii care au participat și au fost premiați la concursul „Micul artist” sunt automat admiși.

„Prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare se va termina pe 10 mai, așa că până atunci va trebui să mai organizăm încă o probă de aptitudini. Am mai avut una, dar a venit între timp și vacanța, așa că pe 4 mai organizăm o nouă etapă. Proba de aptitudini constă în evaluarea auzului muzical, copiii vor fi testați aici în școală, vor trebui să prezinte două cântece, și vedem puțin cum stau și cu memoria muzicală, cum redau melodia respectivă, sau cât pot reține dintr-o melodie. Proba respectivă nu e dificilă, va fi la nivel de grădiniță. Pentru clasa aceasta noi am propus să avem 15 copilași, pentru că de când nu mai avem Arte plastice, la muzică nu mai vin chiar atât de mulți copii, și atunci cerem cam câte locuri se și ocupă. Vor fi 15 locuri în total, e destul pentru instrumentiști, pentru că este un învățământ mai aparte. Pe 4 mai, de la ora 16:00, organizăm probe de aptitudini, iar la testare vor fi prezente Opra Mónika – profesor de specialitate și Okos Claudia – învățătoare, care se vor întâlni cu părinții și copilașii”, ne-a explicat Sebestyén-Lázár Enikő, directoarea Liceului de Arte „Plugor Sándor”.

Aceasta a mai declarat că Liceul nu are circumscripție, în învățământul artistic contând talentul și aptitudinea muzicală a copilului, şi a subliniat că este important ca cei mici să înceapă de la o vârstă cât mai fragedă pregătirea în cazul în care au un talent muzical.

„Este important de știut că școala nu are circumscripție, fiindcă în învățământul artistic contează talentul, aptitudinile muzicale, suntem o școală mai specifică, și atunci nu neapărat circumscripția ne va da copiii, ci vor veni spre noi copiii care sunt într-adevăr talentați. E bine ca acești copii să înceapă pregătirea cât mai rapid, este foarte important, părinții își dau seama că cei mici au aptitudini, iar copiii se simt mai bine dacă fac ceva mai ieșit din comun, dacă pot să învețe un instrument, de exemplu. Dacă vin la noi mai târziu, prin clasa a V-a sau a VI-a, s-ar putea să nu poată recupera ca să ajungă la un nivel mai bun. De aceea e bine să înceapă cât mai repede, în clasa primară, ca să poată evolua”, ne-a mai spus directoarea Liceului.

Părinţii interesaţi să îşi înscrie copiii la secţia de muzică pot afla mai multe informații despre probele de aptitudini din data de 4 mai, sau despre înscrieri la Secretariatul unității de învățământ, zilnic, între orele 08:00-16:00, la numerele de telefon: 0267 312 997 și 0725 523 498.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio