Ştiri locale

Jandarmeria Covasna a împlinit 27 de ani de existenţă

Jandarmeria Covasna a aniversat joi, 1 noiembrie, 27 de ani de existenţă, ca urmare a reînfiinţării armei începând cu data de 1 noiembrie 1991. Totodată, prin ordinul M.A.I. 176/2012 privind atribuirea de denumiri onorifice şi stabilirea de zile aniversare pentru unele structuri din M.A.I. s-a stabilit ca data de 1 noiembrie să fie Ziua Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Covasna.

În această zi, importantă pentru noi, la sediul Inspectoratului a avut loc o festivitate, în cadrul căreia a avut loc un ceremonial religios de sfinţire a noului drapel de luptă.

Publicitate

Drapelul de luptă al unităţii este simbolul onoarei, vitejiei şi gloriei militare.

Drapelul de luptă, simbol al preţuirii faţă de ţară, este menit să reamintească fiecărui militar tradiţiile glorioase ale poporului român, în general, şi ale unităţii căreia îi aparţine, în special, precum şi datoria sacră  de a servi cu credinţă patria. El reprezintă trecutul, prezentul şi viitorul ţării şi este emblema înfiinţării şi funcţionării unităţii respective, simbol către care se îndreaptă aspiraţiile tuturor celor care îşi desfăşoară  activitatea, îşi îndeplinesc misiunile şi luptă sub faldurile sale.

Pentru orice unitate, momentul primirii drapelului de luptă este unul unic, pentru orice jandarm este un sentiment măreţ care se trăieşte o dată în viaţă, este recunoaşterea faptului că efortul şi munca depuse zi de zi nu sunt în zadar.

Noul drapel al unităţii a fost achiziţionat prin programul derulat la nivelul Jandarmeriei Române, „Neamurile trăiesc şi devin eterne prin păstrarea memoriei eroilor ei”, dedicat Centenarului Marii Uniri.

(Biroul de Presă)

 

Publicitate
banner we radio