Ştiri locale

Închisoare cu suspendare pentru poliţistul beat care a provocat un accident mortal la ieşirea din Sfântu Gheorghe

Judecătoria Sfântu Gheorghe a publicat săptămâna trecută sentinţa în cazul accidentului mortal care a avut loc pe data de 2 decembrie 2021 la ieşirea din Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc. Un tânăr de 28 de ani a murit atunci în accidentul provocat de un şofer beat, agent de poliţie în cadrul IPJ Covasna, care se afla în timpul liber cu autoturismul personal în momentul producerii accidentului.

Conform sentinţei care poate fi găsită AICI, „instanţa îl condamnă pe inculpatul Fetcu Sorin, fără antecedente penale, la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă”. De asemenea, instanţa „condamnă inculpatul la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe (…) şi aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a conduce vehicule (…) pe o perioadă de 5 ani. (…) Sentinţa contopeşte pedepsele stabilite şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 2 ani şi 6 luni închisoare, la care adaugă 1/3 din totalul celeilalte pedepse principale stabilite (adică 6 luni închisoare), astfel încât, în final, inculpatul execută o pedeapsă principală rezultantă de 3 ani închisoare. (…) În baza art. 91 Cod penal suspendă executarea pedepsei închisorii sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani.”. Sentinţa nu este definitivă.

Publicitate

În aceeaşi sentinţă, instanţa admite în parte acţiunea civilă formulată de rudele tânărului decedat, şi obligă societatea de asigurare RCA la plata sumei totale de 65.000 euro daune morale şi a sumei de 19.520 lei cu titlu de daune materiale.

Amintim că pe 2 decembrie 2021, în jurul orei 17:00, maşina condusă de polițistul covăsnean a fost implicată într-un accident mortal produs pe DN 12, la ieșirea din Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc, după ce a intrat pe contrasens într-o curbă deosebit de periculoasă, izbind frontal mașina la volanul căreia se afla un tânăr de 28 de ani. Din păcate, tânărul și-a pierdut viața în urma tragicului eveniment rutier.

Rezultatul etilotestului a indicat faptul că angajatul IPJ Covasna avea o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, buletinul de analiză toxicologică a relevat că acesta avea aproape 2 la mie alcool în sânge (1,89 gr/mie alcool pur la prima probă, 1,55 gr/mie alcool pur în sânge la a doua probă).

Publicitate
banner we radio