Ştiri locale

Încă o persoană a murit în urma accidentului de la Câmpu Frumos. Un copil de 2 ani se află în comă la Braşov

IPJ Covasna ne informează că tânăra de 18 ani, internată în spital cu răni grave în urma accidentului produs miercuri seară la Câmpu Frumos, a decedat în cursul zilei de joi. De asemenea, un copil de 2 ani este internat în stare gravă la Spitalul din Braşov. (Detalii despre accident AICI)

AUDIO ► Interviu cu purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, Nicoleta Tolvaj-Marin, despre accidentele petrecute în ultima perioadă şi măsuri de siguranţă pentru pietoni şi şoferi:

Publicitate

 

Două accidente au avut loc joi

Joi seară, pe raza județului Covasna au avut loc două accidente rutiere, ambele cu urmări ușoare.

La ora 18:00, pe strada 1 Decembrie 1918, în zona Gării, o femeie de 57 de ani a fost lovită de un autoturism în timp ce traversa strada pe trecerea pentru pietoni. Șoferul implicat, un tânăr de 26 de ani, a părăsit locul accidentului, fiind identificat ulterior de polițiști. Acesta este cercetat acum pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului. Victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale, aceasta suferind leziuni ușoare.

Un alt accident a avut loc în jurul orei 21:40, pe DN 11C, între localitățile Balvanyos şi Turia unde un bărbat de 34 de ani, care conducea un autoturism, a pierdut controlul asupra direcției, a părăsit partea carosabilă și s-a oprit într-un copac.

Șoferul a fost identificat la spitalul din Târgu Secuiesc unde fusese transportat pentru îngrijiri medicale, fiind rănit ușor. Polițiștii au constatat că acesta emana halenă alcoolică și i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea determinării îmbibației alcoolice, testarea cu etilotestul fiind refuzată. Cercetările sunt continuate și în acest caz.

Polițiștii atrag atenția, din nou, asupra importanței adoptării unei conduite preventive, de către toți participanții la trafic, fie că sunt șoferi sau pietoni. Sporiți atenția atunci când sunteți în trafic și respectați regulile de circulație pentru a evita implicarea în evenimente rutiere.

Aglomerația și agitația specifice acestei perioade, schimbarea condițiilor meteo, dar și faptul că în această perioadă ziua este mult mai scurtă iar pe timp de seară vizibilitatea este mai scăzută decât în condiții de lumină naturală, sunt factori care contribuie la generarea unor evenimente rutiere.

Polițiștii covăsneni acționează în permanență pentru reducerea riscului rutier. Astfel, comparând datele statistice înregistrate, de la începutul anului, cu perioada similară a anului precedent, observăm că numărul accidentelor grave este în scădere, la fel și numărul persoanelor decedate sau rănite în urma acestora.

Toate aceste activități desfășurate de polițiști însă, trebuie să fie completate de comportamentul preventiv al cetățenilor și împreună să contribuim la reducerea riscului rutier.

(IPJ Covasna)

 

Publicitate
Publicitate
banner we radio