Info Trafic

Accident mortal miercuri seară la Câmpu Frumos

UPDATE! Încă o persoană a murit în urma accidentului de la Câmpu Frumos. Un copil de 2 ani se află în comă la Braşov. Detalii AICI!

______________

Miercuri, 6 decembrie 2017, în jurul orei 17:40, pe DN 13E a avut loc un accident rutier.

Publicitate

Din cercetările efectuate la fața locului, polițiștii au stabilit că un bărbat de 50 de ani, care conducea un autoturism dinspre Sfântu Gheorghe către intersecția cu DN 11, nu a adaptat viteza de deplasare la condițiile de drum, carosabilul fiind umed, a derapat și a lovit gardul unui imobil.

În urma acestui eveniment, o femeie de 43 ani, pasageră în autoturism, și-a pierdut viața. Totodată, o tânără de 18 ani și un bebeluș de 2 ani, pasageri în aceeași mașină, au suferit răni grave, iar conducătorul auto și un alt pasager au fost răniți ușor.

Conducătorul auto a fost testat cu etilotestul, rezultatul indicând că acesta nu consumase alcool. Cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere și vătămare corporală din culpă.

Un aspect relevant care a reieșit din cercetări, în acest caz, este faptul că atât persoana decedată în acest accident, cât și cei care au suferit cele mai grave leziuni, se aflau pe bancheta din spate a autoturismului, fără a purta centuri de siguranță, iar minorul era transportat fără a fi folosit vreun dispozitiv de retenție omologat, așa cum prevede legea. De cealaltă parte, șoferul și pasagerul din față purtau centurile de siguranță și au suferit răni ușoare. Astfel, se dovedește încă o dată, că purtarea centurii de siguranță salvează vieți în cazul unui accident rutier.

Polițiștii le reamintesc cetățenilor, pe această cale, că legislația în vigoare prevede obligația de a purta centura de siguranță, atât pentru conducătorul autovehiculului, cât și pentru ceilalți pasageri, indiferent de locul pe care îl ocupă.

Potrivit legii, în funcție de vârsta și înălțimea acestora, copiii pot fi transportați în autovehicule, doar dacă sunt fixaţi sau prinşi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii instalat în autovehicul, ori dacă poartă centuri de siguranţă pentru adulţi, reglate astfel încât să nu treacă peste zona gâtului sau a feţei.

Oamenii legii reiterează, totodată, recomandările de a circula cu o viteză adaptată în permanență la condițiile de trafic și de drum și să respecte regulile de circulație.

(IPJ Covasna)

Foto arhiva

 

Publicitate
Publicitate
banner we radio