Meteo

Ger în toată țara. Au fost minus 23 de grade la Miercurea Ciuc, iar meteorologii spun că temperaturile vor scădea și mai mult

Staţia meteo Miercurea Ciuc a înregistrat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, minus 23 de grade, cea mai scăzută temperatură înregistrată în țară.

Este ger și la Joseni, cu minus 21 de grade și la Târgu Secuiesc, cu minus 20 de grade.

Publicitate

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie la Miercurea Ciuc sunt minus 23 de grade duminică dimineață, iar stratul de zăpadă a ajuns la nouă centimetri.

În acest weekend, toată țara este sub atenționare meteo de ger. ANM a anunțat vreme deosebit de rece și ger pe parcursul nopților și al dimineților.

Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile intramontane, îndeosebi din estul Transilvaniei, sub -20 de grade. Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și 0 grade.

Meteorologul Oana Păduraru a declarat la Digi24 că este cea mai rece dimineață din această iarnă și că estimările meteo arată că, în noaptea de luni spre marți, este posibil ca temperaturile să scadă și mai mult, în condițiile unui cer senin.

În condiții de ger, ninsorile vor fi pe arii restrânse și slabe cantitativ, a adăugat meteorologul.

Informarea meteorologică este valabilă până miercuri la ora 10.00.

Potrivit meteorologului Oana Păduraru, de miercuri, temperaturile vor începe să crească și să ajungă chiar la valori mai ridicate decât cele normale perioadei.

Publicitate
banner we radio