Sport, Ştiri locale

Final 4 Cupa României la baschet feminin se joacă la Sfântu Gheorghe

Arena Sepsi găzduieşte turneul final în 30 şi 31 martie

Joi a avut loc la sediul FRB tragerea la sorţi a semifinalelor Cupei României la Baschet Feminin. Astfel, Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe găzduieşte în 30 şi 31 martie pentru a treia oară la rând turneul final. Trei dintre echipele calificate la Final 4-ul din acest an au jucat cel puţin două finale, iar Phoenix Ştiinţa Constanţa este debutantă. Doar gazda a câştigat trofeul, în trei rânduri.

Semifinalele Cupei României la Baschet Feminin, din 30 martie:

Phoenix Ştiinţa Constanţa – CSM Satu Mare

Olimpia CSU Braşov – Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe

Prima semifinală, aşa cum apare în anunţul federaţiei, opune o debutantă în competiţie, Phoenix Ştiinţa Constanţa, finalistei de anul trecut, CSM Satu Mare. Formaţia de la malul mării era în a doua grupă valorică din campionat atunci când s-a disputat primul tur şi a trecut cu 144-132 la total de Universitatea Cluj, care era în prima grupă valorică. În sferturi, constănţencele (acum în prima grupă valorică) au trecut de CSM Alexandria (din a doua grupă) cu 128-109. CSM Satu Mare a fost prima formaţie care a obţinut biletul pentru turneul final din acest an. Sătmărencele au trecut în primul tur de Rapid Bucureşti (din a doua grupă valorică a campionatului) cu 206-117. în turul secund alb-roşiile s-au impus cu 156-81 cu CSM Târgovişte.

În a doua semifinală va fi reeditarea finalei de acum trei ani, când a fost ultima dată Final 4, la Braşov. în această ediţie a cupei, Sepsi-SIC a intrat direct în turul doi şi a trecut de ICIM Arad cu 158-111 la total. Olimpia CSU Braşov, finalistă ultima dată în 2017, a fost formaţia calificată ca „lucky-loser” în turul secund după ce a pierdut cu 135-136 dubla din primul tur cu ICIM Arad, cu fiecare echipă câştigând acasă. În sferturi braşovencele au dat de un adversar din a doua grupă valorică, KSE Târgu Secuiesc, de care au trecut cu 135-106.

În acest an se revine la Final 4 după ce în ultimele două ediţii a fost Final 8. Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe găzduieşte turneul final în 30 şi 31 martie.

Publicitate
banner we radio