Ştiri locale

E oficial! Rata de incidenţă în Sfântu Gheorghe a crescut şi duminică. De luni se aplică noile restricţii timp de cel puţin 14 zile

Rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19 din ultimele 14 zile a continuat să crească şi duminică la Sfântu Gheorghe, ajungând la 4,47 la mia de locuitori. Astfel, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat hotărârea prin care începând de luni, 29 martie, se instituie noile restricţii adoptate de Guvern.

Mai exact, în localitățile în care incidența este mai mare de 4 cazuri la mia de locuitori, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică magazinele vor fi închise de la ora 18:00 şi va fi interzisă circulația în afara locuinței după ora 20:00. (Vezi AICI modelele de declarații şi motivele pentru care se poate ieși din casă în noile condiţii). În această situaţie se mai află localităţile Bixad şi Dobârlău.

Publicitate

În localităţile cu o incidență mai mare de 7,5 cazuri COVID la mia de locuitori, măsurile de mai sus se vor aplica pe tot parcursul săptămânii. În această situaţie este comuna Comandău, unde rata de incidenţă este de 9,40 la mia de locuitori.

De asemenea, în localitățile cu o rată mai mare de 4 la mia de locuitori sălile de fitness vor fi închise.

Vezi AICI şi AICI hotărârea oficială a CJSU Covasna şi anexa referitoate la Sfântu Gheorghe.

Evoluţia ratei de incidenţă în toate localităţile judeţului (Puteţi descărca tabelul de AICI):

Publicitate
banner we radio