Ştiri

Modelele de declarații şi motivele pentru care se poate ieși din casă în noile condiţii

Persoanele care trebuie să se deplaseze în intervalele în care este interzisă circulația trebuie să completeze o declarație pe proprie răspundere, care poate fi scrisă și de mână, după modelele aprobate de autorități.

Modelul declarației pe propria răspundere și al adeverinței de la angajator pentru toate localitățile, indiferent de rata de incidență, pentru deplasările în intervalul 22.00 – 05.00 pot fi descărcate de aici și aici.

Publicitate

Modelul declarației pe propria răspundere și al adeverinței de la angajator pentru localitățile care depășesc rata de incidență de 4 ‰ (necesar a fi folosite pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică), respectiv 7,5 ‰ (necesar a fi folosite în toate zilele săptămânii) pot fi descărcate de aici și aici.

Deplasările în aceste intervale pot fi făcute doar pentru cinci motive:

  • În interes profesional.
  • Asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță (inclusiv vaccinare)
  • Achiziționarea de medicamente
  • Îngrijirea/însoțirea copilului și/sau asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități
  • Deces al unui membru al familiei

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunţat, joi seară, că în localităţile unde incidenţa de infectare cu COVID-19 trece de 4 la mie, circulaţia în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică va fi permisă până ora 20,00, iar activitatea operatorilor economici se va desfăşura până la ora 18,00. El a adăugat că, în cazul în care se va depăşi incidenţa de 7,5 la mia de locuitori, măsurile vor fi valabile şi în timpul săptămânii.

Publicitate
banner we radio