Ştiri locale

Doi fraţi din Dobârlău au omorât un bărbat care i-a prins la furat de lucernă

Marţi după amiază, în jurul orei 18.00, poliţiştii braşoveni au fost sesizaţi telefonic, prin apel la 112, de către un bărbat de 22 de ani, cu privire la faptul că l-a găsit pe tatăl său, în vârstă de 46 de ani, din comuna Teliu, decedat pe un câmp din apropierea DJ 103B, care face legătura cu satul Dobârlău.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie şi un echipaj SMURD, care au constatat că cele sesizate se confirmă.

Publicitate

O echipă formată dintr-un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, un medic legist din cadrul SJML Braşov şi mai mulţi poliţişti din cadrul IPJ Braşov au efectuat cercetarea la faţa locului.

Astfel, s-a stabilit că marţi dimineaţă victima a plecat de la domiciliu cu tractorul pentru a lucra mai multe terenuri cu lucernă situate în extravilanul comunei Teliu. La un moment dat, bărbatul a surprins mai multe persoane cu o căruţă în timp ce sustrăgeau lucernă de pe terenul său. Întrucât le-a cerut socoteală, doi fraţi din respectivul grup au ripostat, lovindu-l cu obiecte contondente în zona capului şi a corpului.

Cadavrul a fost ridicat şi transportat la SJML în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzelor decesului, fiind constituite echipe de căutare a autorilor pe raza localităţilor limitrofe, în strânsă colaborare cu IPJ Covasna.

„În urma exploatării datelor şi informaţiilor obţinute, a fost stabilită identitatea ambilor autori, iar unul dintre suspecţi, în vârstă de 27 ani, domiciliat în Dobârlău, fără ocupaţie şi cu antecedente penale, a fost identificat la domiciliu. Suspectul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, ulterior faţă de acesta fiind dispusă măsura reţinerii sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie şi omor calificat”, a declarat Gabriela Dinu, purtător de cuvânt IPJ Braşov, pentru bzb.ro.

Căutările au continuat şi în cursul zilei de miercuri, iar celălalt suspect, în vârstă de 28 de ani, tot cu antecedente penale, a fost identificat la liziera pădurii din aceeaşi localitate, fiind apoi condus la Parchet.

Foto arhiva

Publicitate
banner we radio