Ştiri locale

„Curăță-ți casa, simplifică-ți viața” – sloganul programului effAct pentru luna august

Programul effAct, derulat de Biroul pentru Tineret al Primăriei Sfântu Gheorghe, cu scopul de a determina cetăţenii să adopte un stil de viaţă sănătos şi să acorde mai multă atenţie mediului înconjurător, continuă în luna august cu o nouă temă – „Decluttering”.

Locuitorii oraşului sunt încurajați să accepte provocarea de a scăpa de toate obiectele din casă pe care le-au adunat de-a lungul timpului, dar de care nu mai au nevoie.

Publicitate

„Curăță-ți casa, simplifică-ți viața! Suntem siguri că avem cu toții câteva dulapuri și sertare în care se tot adună lucruri, dar din care nu iese niciodată nimic. În luna august, fă-ți timp să sortezi lucrurile de care ai cu adevărat nevoie, iar restul pot fi reciclate, donate sau vândute.  Provocarea noastră din luna august: o mare curățenie de vară! Scapă de toate lucrurile care nu-ți mai sunt de folos. Este mult de lucru, dar, pe lângă faptul că vei da un mic impuls casei tale, este, de asemenea, o modalitate bună de a te opri din adunat diverse lucruri și de a te gândi la ceea ce ai cu adevărat nevoie, pentru că restul este doar o risipă de energie”, au transmis iniţiatorii programului effAct.

Amintim că în weekendul 11-13 august, Mestecănișul de la Reci va deveni locul de întâlnire al pasionaților de vechituri, persoanele care au în gospodărie obiecte de care nu mai au nevoie fiind așteptate la „Talciocul de lângă mestecăniș”, unde timp de 3 zile vor fi organizate, printre altele, ateliere, flashmob-uri, concerte, spectacole de dans popular și petreceri de noapte (detalii AICI).

Programul effAct a fost lansat în luna septembrie a anului trecut și se concentrează în fiecare lună în jurul unei noi provocări, oferind vizibilitate temelor care susţin un stil de viaţă mai conştient faţă de folosirea resurselor naturale şi faţă de mediul înconjurător.

Acţiunile organizate până acum au avut ca teme mobilitatea urbană şi reducerea poluării prin folosirea mijloacelor alternative de transport, colectarea selectivă a deşeurilor şi reciclarea acestora, stoparea cumpărăturilor de haine în exces, combatarea risipei de alimente, economisirea energiei, sau prelungirea duratei de viață a obiectelor prin reutilizarea și reciclarea lor.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio