Ştiri locale

Cunoaşterea limbii maghiare, condiţie pentru angajarea în Poliţia Locală Sfântu Gheorghe

Conducerea Poliţiei Locale Sfântu Gheorghe a anunţat miercuri scoaterea la concurs a patru posturi vacante, printre condiţiile de angajare numărându-se şi cunoaşterea limbii maghiare la nivel de înţelegere şi comunicare.

Şeful Poliţiei Locale, Hadnagy István, a precizat că cele patru posturi scoase la concurs în cadrul Biroului de Ordine Publică şi Evidenţa Populaţiei, precum şi din cadrul Biroului Circulaţie presupun contact direct cu cetăţenii, iar legea prevede dreptul persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale de a-şi folosi limba maternă în raport cu autorităţile publice locale.

„Introducerea condiţiei de participare la concurs ‘cunoaşterea limbii maghiare cel puţin la nivel de înţeles şi exprimare verbală’ este obligatorie pentru Poliţia Locală a municipiului Sfântu Gheorghe, pentru a nu încălca prevederile legale în materie, respectiv prevederile art. 108 din Legea 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, ale art. 19 din Legea administraţiei publice locale nr.215/2001, precum şi ale art.15 din Normele de aplicare a dispoziţiei privitoare la dreptul cetăţenilor aparţinând unei minorităţi naţionale de a folosi limba maternă în administraţia publică locală, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1206/2001”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Locale Sfântu Gheorghe.

Conducerea instituţiei a mai precizat că a înştiinţat Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici cu privire la organizarea acestui concurs, precum şi cu privire la condiţiile de participare.

Printre condiţii se mai numără studii liceale absolvite cu diplomă de bacalaureat, apt fizic şi psihic pentru port armă şi înălţime minimă de 1,70 metri bărbaţii şi 1,65 metri femeile.

Dosarele de înscriere se pot depune până pe 13 septembrie a.c., urmând ca în perioada 18-22 septembrie să aibă loc proba practică eliminatorie de educaţie fizică, iar pe 25 septembrie proba scrisă.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio