Ştiri locale

Conducerea Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe: „Riscul de infectare la votare este mai mic decât la supermarket”

Riscul de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în secţiile de votare, în ziua alegerilor parlamentare din 6 decembrie, este mai scăzut decât la supermarket, iar dacă alegătorii vor respecta cu stricteţe măsurile de protecţie, vor fi în siguranţă, subliniază conducerea Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe.

Într-o conferinţă de presă, managerul instituţiei, Andras-Nagy Robert, a explicat că riscul de răspândire al infecţiilor este mult mai ridicat în perioada campaniei electorale.

Publicitate

„Cine se gândeşte să meargă la vot, indiferent de convingerea politică, poate să se ducă liniştit! Problema nu este votul. S-a făcut un studiu în câteva state din America iar statisticile arată că problema sunt evenimentele de campanie. Deci votul în sine nu prezintă niciun risc. Cred că este mai mic riscul decât să mă duc la supermarket, la un magazin de unde să iau şi pâine, şi lapte şi tot ce am nevoie. Când mă duc la vot, în secţia de votare, sunt doar câteva persoane, asta am constatat la alegerile locale. Există dezinfectant, alegătorii pot merge cu pixul personal, nu intră decât câteva persoane, nu te intersectezi cu alte persoane, ai mască de protecţie, deci riscul este scăzut”, a explicat Andras-Nagy Robert.

Dacă vedem că sunt 200 de persoane care se îngrămădesc, facem o plimbare şi revenim peste 2 ore”

La rândul său, directorul medical al spitalului, dr. Roşu Matyas, a explicat că alegătorii pot evita perioadele aglomerate, mergând la vot în orele dimineţii, de exemplu.

„Se poate merge la vot respectând măsurile. Dacă vedem că sunt 200 de persoane care se îngrămădesc, facem o plimbare şi revenim peste 2 ore, sau mergem dimineaţa când nu este nimeni”, a spus dr. Roşu Matyas.

Conducerea spitalului a subliniat încă o dată importanţa respectării măsurilor de protecţie, distanţarea fizică şi evitarea spaţiilor aglomerate rămânând cele mai bune arme pentru limitarea răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio