Meteo, Ştiri locale

Cod galben de ninsori şi vânt puternic, inclusiv în Covasna

Meteorologii au emis  atenţionări cod galben de ninsori şi vânt puternic, valabile de sâmbătă după amiază până luni dimineaţă.

Potrivit ANM, sâmbătă și duminică, local și temporar, vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu rafale în general de 45…55 km/h, iar la munte de peste 70 km/h. Luni, vântul va avea intensificări îndeosebi în regiunile sud-estice și în Carpații Meridionali.

Publicitate

Temporar la munte va ninge. Meteorologii anunţă că în centrul, vestul, nordul și nord-estul ţării vor predomina ninsorile, iar în sud-est vor fi precipitații mixte. Local se va depune strat de zăpadă și, pe arii restrânse, se va forma polei sau ghețuș.

Zăpada va fi viscolită sau spulberată în zona montană și, trecător, la început în regiunile vestice, apoi mai ales în cele estice, nord-vestice și centrale.

Prima avertizare a ANM de tip cod galben vizează zona de munte şi intră în vigoare sâmbătă, la ora 18.00, fiind valabilă până  luni la ora 6.00.

La începutul intervalului în Carpații Occidentali, iar din a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică (4/5 ianuarie) mai ales în Carpații Meridionali, va ninge moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent. Mai ales în Carpații Meridionali și de Curbură, vântul va sufla cu peste 90 – 100 km/h, viscolind și spulberând zăpada.  

A doua avertizare cod galben afectează Moldova şi intră în vigoare duminică, de la 09:00, fiind valabilă până luni, ora 6:00. Aici  vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55 – 65 km/h, iar pe arii restrânse 70 – 75 km/h. Local și temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar zăpada va fi trecător spulberată.

Publicitate
banner we radio