Meteo, Ştiri

Cehia. O tornadă (fenomen mai rar în Europa) a devastat mai multe localități. Vântul de peste 270 de Km/h a distrus acoperișuri, a răsturnat mașini și a rănit sute de persoane

O tornadă (fenomen mai rar în Europa) a devastat joi seara mai multe localități de la granița Cehiei cu Austria. Vântul de peste 270 de Km/h a distrus acoperișuri, a răsturnat mașini și a rănit câteva sute de persoane.

Este probabil cea mai puternică furtună din istoria modernă a Cehiei și prima tornadă din ultimii trei ani. Filmele postate pe rețelele de socializare și pe site-urile de știri arată puterea cu care a lovit furtuna, dar și surpriza locuitorilor, care păreau preocupați să filmeze pâlnia tornadei.

Publicitate

Televiziunea cehă a anunțat că aproximativ șapte orășele au fost  devastate, iar un oficial al municipalități din Hrusky, citat de agenția cehă de stat, a spus că jumătate din oraș a fost practic pusă la pământ.

Echipe de salvare din toată țara dar și din țările vecine au intervenit pentru căutarea și salvarea persoanelor rănite. Există mai multe rapoarte privind existența a 150-200 sau chiar 300 de persoane rănite și informații, neconfirmate deocamdată, privind decesul mai multor victime.

https://www.youtube.com/watch?v=lEbWs2pDwO4
Publicitate
Publicitate
banner we radio