Ştiri locale

Bursa locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilităţi

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi,  Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Covasna, în parteneriat cu Casa Írisz organizează, în data de 3 decembrie 2018, o  bursă a locurilor de muncă.

Evenimentul va avea loc la sediul Centrului Propriu de Formare a Adulţilor din Sfântu Gheorghe, str. Daliei nr. 1, bloc 12, sc. E, parter, începând cu ora 11.00.

Publicitate

Este important de precizat că persoanele cu dizabilități, indiferent de gradul sau tipul de handicap, pot fi încadrate în câmpul muncii, conform pregătirii lor profesionale şi capacităţii de muncă atestate prin certificatul de încadrare în grad de handicap. În conformitate cu prevederile art. 75 din Legea 448/2006, persoanele cu handicap au dreptul să li se creeze toate condiţiile pentru a-şi alege şi exercita profesia, meseria sau ocupaţia, pentru a dobândi şi menţine un loc de muncă, precum şi pentru a promova profesional.

Potrivit prevederilor legii mai sus menţionate, autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puţin 50 de angajaţi, au obligaţia de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puţin 4% din numărul total de angajaţi.

Pentru o promovare cât mai eficientă a locurilor de muncă de care dispun, angajatorii sunt rugaţi să transmită la AJOFM Covasna oferta de locuri de muncă vacante la adresa de e-mail ajofm@cv.anofm.ro, sau prin fax la nr. 0267-312157.

(Biroul de Presă al AJOFM Covasna)

 

Publicitate
Publicitate
banner we radio