Ştiri locale

Bărbat atacat de urs între Sfântu Gheorghe şi Şugaş Băi. Este în operaţie la Spitalul Judeţean

Un bărbat în vârstă de 50 de ani, care din primele informaţii alerga în pădure între Sfântu Gheorghe şi Şugaş Băi, a fost atacat de un urs în cursul zilei de sâmbătă. Acesta a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la Urgenţele Spitalului Judeţean, unde se află în operaţie.

„În jurul orei 15:30 a fost adus cu ambulanța un bărbat în vârstă de 50 de ani, care din primele informații alerga în pădure în momentul în care a fost atacat de urs. Avea multiple plăgi mușcate și zgâriate în zona scalpului, în zona umărului, a spatelui și în zona toracală și abdominală. A fost stabilizat la Urgență iar în prezent se află în operație”, ne-a declarat managerul Spitalului Judeţean, András-Nagy Róbert, sâmbătă după amiază.

Publicitate

Şi primarul Antal Árpád a făcut un apel la locuitori să circule cu prudenţă în zona Şugaş Băi, ca urmare a acestui atac al ursului.

„Un nou atac grav al urșilor a avut loc, de data aceasta între Șugaș Băi și Sfântu Gheorghe. Persoana rănită este în stare stabilă și primește îngrijiri la Spitalul Județean. Îi dorim însănătoșire grabnică!

Cred că este important să protejăm mediul natural și urșii, dar viața oamenilor este cea mai importantă! Știu că atacurile urșilor sunt o problemă sensibilă pentru mulți oameni, dar este nevoie de o acțiune decisivă și nu trebuie să mai întârziem! În ciuda presiunii enorme, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna, face eforturi pentru a permite uciderea animalelor periculoase.

În România, vânătoarea de carnivore mari, cum ar fi urșii și lupii, a fost interzisă în urmă cu 5 ani, iar oameni nevinovați plătesc prețul acestei decizii extreme! Această situație este acum de nesuportat și trebuie găsită o soluție la problema urșilor cât mai curând posibil, pentru că această situație a depășit limita normalității, iar echilibrul dintre om și vânatul mare periculos a fost rupt.

Rog pe toată lumea să aibă grijă de ei și să circule cu atenție spre Şugaş Băi!”, a scris primarul Antal Árpád pe pagina sa de Facebook.

Foto: Facebook / Fitness Tribe

Publicitate
Publicitate
banner we radio