Ştiri locale

Azi încep Zilele Târgu Secuiesc! 100 de evenimente în programul din acest an: festivalul cartofului, defilare de modă, concerte și activități pentru copii

Organizatorii Zilelor municipiului Târgu Secuiesc, Sokadalom, derulate în perioada 28-30 iunie, au pregătit 100 de programe pentru public, printre care concerte ale unor artiști locali și din Ungaria, spectacole de dans, lansări de carte, diferite activități destinate copiilor, dar și tradiționalul Festival al cartofului, iar sărbătoarea orașului se va încheia cu un foc de artificii, duminică, de la ora 23:00. Ca în fiecare an, weekendul de festival a fost precedat de o serie de programe derulate în Curtea Vinului și Curtea Vigadó.  

Programul complet, AICI.

Vineri, de la ora 12:00, va avea loc deschiderea Târgului de produse tradiţionale, iar de la ora 14:00, în parcul Gábor Áron se va deschide Orăşelul copiilor. Deschiderea oficială a Zilelor orașului va avea loc de la ora 17:00, cu un concert susținut de grupurile de majorete și de orchestra Clubului Studenților, iar pe parcursul zilei vor fi organizate workshop-uri, întâlniri cu specialişti din diverse domenii, dar și o paradă în costume de epocă și vizite la Muzeul Breslelor. Tot de la ora 17:00, în sala mică a Centrului Cultural „Vigadó” va avea loc decernarea premiului Pro Urbe, laureatul din acest an fiind profesorul, criticul și istoricul literar dr. Borcsa János (mai multe detalii, AICI).

Sâmbătă, de la ora 09:00, în Parcul Molnár Józsiás va începe Festivalul Cartofului, tradiționalul concurs de gătit fiind organizat de ASIMCOV, iar în programul zilei mai sunt cuprinse întâlniri cu artişti, ateliere, vânătoare de comori, spectacole şi concerte. Programele vor continua duminică, fiind planificate diverse activități pentru copii, întâlniri cu politicieni și reprezentanți ai autorităților locale și județene, precum și o dublă lansare de carte în sala mică a Centrului Cultural „Vigadó”: volumul „Începutul Ascensiunii” (autor prof. Mihai Trifoi), și volumul „Cât cântărește fericirea?” (autor Ana-Alina Ciorici-Costache), urmată de spectacolul Grupului Folk „Eu Cred” condus de Marius Coserariu.

Weekendul de festival se va încheia duminică seara, cu un spectacol de focuri de artificii.

Organizatorii au anunţat că vor fi instituite restricţii de circulaţie pe mai multe străzi.

„Pe durata Zilelor Orașului, vă atragem atenția că sunt prevăzute restricții de circulație și se închid drumuri din zona centrală a municipiului Târgu Secuiesc, începând cu după-amiaza zilei de 26 iunie. Vor fi afectate următoarele tronsoane de drum: strada Wesselény, strada Independenței dinspre Hobby GSM, piața Kossuth Lajos, strada Petőfi Sándor, strada Apafi Mihály, strada Meșterilor și piața Gábor Áron (…) Apreciem răbdarea și cooperarea locuitorilor în perioada restricțiilor de trafic. Vă mulțumim pentru înțelegere!”, transmit reprezentanții Primăriei Târgu Secuiesc.

Potrivit acestora, spre deosebire de anii anteriori, traficul va permis pe strada Bem József spre strada Gării, pe strada Păcii, precum și pe străzile Școlii și Szacsvay János.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio