Ştiri locale

Aproape un sfert dintre cadrele didactice din județul Covasna, vaccinate anti-COVID; numărul elevilor infectaţi, în uşoară creştere

Aproximativ 23% dintre angajaţii unităților de învățământ preuniversitar din judeţ s-au vaccinat împotriva COVID-19, potrivit datelor Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna.

Conform ultimei actualizări a instituției, până în data de 12 martie, de la debutul campaniei naționale de imunizare s-au prezentat și au fost vaccinate 644 de cadre didactice (24%), 73 de angajați din rândul personalului didactic auxiliar, respectiv 120 de angajați din rândul personalului nedidactic.  

Publicitate

În ceea ce priveşte cazurile de COVID-19 depistate în rândul elevilor şi profesorilor, de la reluarea cursurilor în data de 8 februarie, odată cu începerea semestrului al doilea, un număr total de 55 de cadre didactice au fost depistate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, iar dintre acestea, 29 sunt cazuri active (faţă de 30 câte erau în raportarea IŞJ Covasna din data de 16 martie).

Totodată, au fost depistate 40 de cazuri în rândul elevilor, 13 dintre acestea fiind încă active, (cu 4 mai multe faţă de raportarea de marţi).   

Cu privire la testări, inspectorul școlar general, prof. Kiss Imre ne-a transmis că în 29 de școli au fost distribuite 4.000 de teste rapide antigen, conform solicitărilor venite din partea unităților de învățământ din județ.

„Am primit de la DSP teste rapide, au fost împărţite în şcolile care au personal medical, deci măcar o asistentă, am distribuit inclusiv la grădiniţe, şi tuturor şcolilor care au solicitat astfel de teste. Dacă sunt utilizate, există un formular anume care trebuie completat, iar datele trebuie să fie raportate în 24 de ore la DSP (…) Noi nu ţinem evidenţa acestor teste care sunt realizate, o ţine DSP-ul”, ne-a explicat şeful IŞJ Covasna.

În cursul zilei de vineri, IȘJ Covasna va actualiza situația cazurilor de coronavirus în unitățile de învățământ covăsnene, dar și numărul cadrelor didactice vaccinate împotriva COVID-19, respectiv scenariile de funcționare pe clase și unități de învățământ pentru săptămâna 22-26 martie.

Datele pot fi verificate AICI.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio