Ştiri locale

Apel al Primăriei Barcani după ce gospodăria unei familii a fost mistuită de flăcări

Un incendiu izbucnit în timpul furtunii de joi seară, din cauza unui trăsnet, a distrus aproape în totalitate gospodăria unei familii din localitatea Barcani, flăcările mistuind acoperișul casei pe o suprafaţă de circa 100 mp, anexele, adăpostul de animale și aproximativ 15 tone de furaje. O parte dintre animalele familiei nu au mai putut fi salvate.

Primarul comunei Nicolae Pastor, a lansat un apel pe Facebook prin care îi îndeamnă pe localnici să fie solidari şi să vină cu orice pot în sprijinul familiei greu încercate.

Publicitate

„Cred că fiecare dintre noi prețuim acel loc pe care îl numim acasă… Pentru familia Văcăruș, “acasă” a dispărut în seara de 5 august din cauza unui incediu produs în urma descărcărilor electrice. În urma incendiului, locuința și anexele gospodărești au fost distruse în proporție de 95% (restul urmând a fi demolat). Pe lângă acestea, o parte din animalele din gospodărie nu au mai putut fi salvate. Odată cu casa au ars aproape toate bunurile din locuință, de la haine, la mobilier și electrocasnice. Haideți să punem mână de la mână! Orice mic gest contează. Este nevoie de materiale de construcție, dar și de forță de muncă! Fiecare dintre acestea contează în egală măsură! Oricare dintre noi putem ajunge în această situație!”, a scris primarul pe Facebook.

Persoanele care doresc să sprijine financiar familia pot face donaţii în contul deschis pe numele Adrian-Gheorghe Vacarus, IBAN: RO26BRDE150SV34325481500; Cod SWIFT: BRDEROB.

La începutul săptămânii şi primarul localităţii Valea Mare, Bogdan Marin, le-a solicitat sprijinul localnicilor pentru a ajuta o familie a cărei gospodărie a fost cuprinsă de flăcări sâmbătă noapte, tot din cauza unui trăsnet.

Atunci, flăcările au cuprins depozitul gospodăriei care a ars în proporție de 80%, împreună cu aproximativ 30 de tone de fân, 1.000 kg de făină, alte 1.000 kg de porumb, dar și două motociclete, mobilă de grădină și două mașini de spălat rufe.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio