Ştiri locale

Amenzi de 5.000 de lei aplicate de DSVSA Covasna în minivacanţa de Sfânta Maria

În perioada minivacanței de Sfânta Maria, 11-15 august 2017, inspectorii DSVSA Covasna au efectuat controale în domeniul siguranței alimentelor la aproape 60 unități: restaurante, pizzerii, unități de tip catering, pensiuni turistice, magazine alimentare, cofetării, depozite, tabere etc.

În urma controalelor au fost identificate deficiențe ca: desfășurarea activității fără documente de înregistrare sanitară veterinară, condiții igienice generale necorespunzătoare, nerespectarea condițiilor de ambalare și punere în comerț a produselor congelate de pasăre, nerespectarea condițiilor de depozitare și comercializare ouă, etichetare necorespunzătoare a materiilor prime și a produselor finite, deficiențe de trasabilitate și autocontrol.

Au fost aplicate 6 amenzi contravenționale în valoare totală de 5.000 lei. Au fost stabilite termene urgente de remediere a deficiențelor și au fost emise 9 avertismente scrise.

Peste 3.000 kg produse au fost retrase de la comercializare, din care aproape 100 kg carne și produse din carne și peste 100 de bucăți de ouă au fost confiscate și dirijate către neutralizare.

Acțiunile de control vor continua.

Director executiv DSVSA Covasna,

Dr. Sikó Barabási Sándor

Publicitate
banner we radio