Ştiri

Aeroportul din Brașov va fi inaugurat în noiembrie, pentru început cu cinci destinaţii

Lucrările la Aeroportul Internaţional Braşov, care se construiește lângă Ghimbav, sunt pe ultima sută de metri. Autoritățile locale au avansat data la care acesta ve deveni operațional.

Astfel, de la 1 noiembrie, se va putea zbura, într-o primă fază, spre cinci destinații, anunță Ziarul Financiar, citat de ziare.com. Companiile care ar putea zbura de pe aeroportul din Braşov sunt TAROM, Blue Air, WIZZ Air, Lufthansa, LOT, Turkish Airlines, El Al, Air Bucharest. Reprezentanţii Consiliului Judeţean Braşov se află în discuţii cu operatorii aerieni.

Publicitate

Pentru primul an de activitate este aşteptat un trafic de 300.000 de pasageri. Aeroportul de la Ghimbav este de așteptat să preia o parte din traficul de pe aeroporturile din Capitală, dar și de pe cel din Cluj-Napoca sau Sibiu.

Municipiul Braşov va fi al doilea oraş din România care va avea Aeroportul conectat la reţeaua feroviară metropolitană şi naţională, în prezent doar Capitala având un tren direct care face legătura cu Aeroportul Otopeni, cel mai mare aeroport al ţării, scrie Newsbv.ro.

Aeroportul Internaţional Braşov, care se construieşte lângă oraşul Ghimbav va avea o linie de tren cu o lungime de 21,5 kilometri care va face legătura cu Magistrala 200 Braşov – Arad, investiţia fiind estimată la 739 milioane lei.

Preşedintele CJ Braşov a anunţat primele posibile destinaţii de pe Aeroportul de la Ghimbav

Publicitate
banner we radio