Info Trafic, Ştiri locale

Accident mortal la ieşirea din Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc

UPDATE! Alcoolemie de 0,6 la mie în aerul expirat în cazul polițistului care a supraviețuit accidentului mortal de săptămâna trecută. Detalii AICI.

______________

Publicitate

Un tânăr în vârstă de 28 de ani este victima accidentului mortal petrecut joi, pe DN12, la ieşirea din Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc. Celălalt şofer implicat în evenimentul rutier, un poliţist în vârstă de 40 de ani, angajat în cadrul IPJ Covasna, se află în stare gravă la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, subinspector Radu Stroe, a precizat că poliţistul era în afara programului de lucru şi se afla la volanul autoturismului personal în momentul producerii accidentului.

„Persoana decedată în accident este un tânăr în vârstă de 28 de ani. (…) Persoana rănită este un polițist din cadrul IPJ Covasna, care se afla în timpul liber cu autoturismul personal în momentul producerii accidentului. Este rănit grav. Împrejurările producerii accidentului vor fi stabilite în cadrul cercetării penale, în acest moment nu ne putem pronunța în ceea ce privește dinamica accidentului”, ne-a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna.

Managerul Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe, András-Nagy Róbert, ne-a declarat că în prezent poliţistul este stabil hemodinamic, fiind internat pe secţia de Ortopedie.

„Este în stare gravă, a venit cu fractură coxofemurală cu luxaţie, are câteva coaste fracturate pe partea dreaptă, este sub observaţie şi tratament la noi. În momentul de faţă este stabil hemodinamic, internat pe secţia de Ortopedie. Cu siguranţă va rămâne internat la noi cel puţin o săptămână, în funcţie şi de evoluţia sa”, ne-a explicat managerul spitalului.

Acesta a mai precizat că bărbatului de 40 de ani i-au fost recoltate probe biologice de sânge, conform procedurii în astfel de cazuri, pentru a se stabili dacă a consumat sau nu băuturi alcoolice sau alte substanţe înainte de a se urca la volan, iar rezultatul testului va fi transmis direct către IPJ Covasna, peste circa o săptămână.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio