Ştiri locale

A patra ediție a concursului internațional de atelaje la Olteni are loc la finalul lunii iunie

Concursul internațional de atelaje de la Olteni va fi organizat în acest an în perioada 24-26 iunie, la probele de dresaj, maraton și cursa cu obstacole fiind așteptați să participe concurenți din mai multe zone ale țării, dar şi din Ungaria.

Pe lângă concursul de atelaje cu doi cai, organizatorii promit și în acest an spectacole culturale, numere de gimnastică pe cai (voltige), un târg de meșteșuguri, dar și un foc de artificii care să marcheze închiderea evenimentului ajuns în acest an la a 4-a ediție.

Publicitate

„Al patrulea concurs internațional de atelaje de la Olteni va avea loc în perioada 24-26 iunie. La prestigiosul eveniment vor concura atelaje din țară și din Ungaria la probele de dresaj, maraton și cursa cu obstacole. Pe lângă concursul de atelaje, evenimentul va cuprinde și spectacole culturale, gimnastică pe cal (voltige), loc de joacă pentru copii și cursuri de meșteșuguri, plimbări cu ponei, se organizează și un târg de meșteșuguri, dar vă așteptăm și cu mâncare bună, umor și concerte. Evenimentul se va încheia cu artificii”, transmit organizatorii pe pagina de Facebook dedicată evenimentului.

Concursul este organizat de Primăria comunei Bodoc, în parteneriat cu Federația Ecvestră Română, Consiliul Județean Covasna, Asociația pentru Dezvoltare Intercomunitară „Agrosic” și Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna.

Ediția de anul trecut a început cu tradiționala defilare a participanților, festivitatea de deschidere desfăşurându-se în prezența ministrului Tineretului şi Sportului din România, Eduard Novák şi cea a ministrului Agriculturii din Ungaria, dr. Nagy István.

Punctul culminant al evenimentului l-a constituit prezentarea oficială a armăsarului Szemafor Széltoló, adus de la Herghelia de stat din Szilvásvárad (Ungaria), unul dintre ultimii armăsari de montă pe linia genealogică „kisbéri”, originară din localitatea Olteni.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio