Ştiri locale

4 ani de „Alergare la 6 a.m.” la Sfântu Gheorghe. Echipa Fitness Tribe sărbătorește alături de alergătorii amatori

Provocarea „Alergare la 6 a.m.” a echipei Fitness Tribe Sfântu Gheorghe a împlinit 4 ani de la lansare, iar alergătorii au sărbătorit în această dimineață printr-o alergare matinală, la finalul căreia au servit câte un ceai și o felie din tortul aniversar pregătit special pentru această ocazie.

Echipa a crescut de la un an la altul, adunând de-a lungul timpului alergători de toate vârstele, care și-au propus să ducă la bun sfârșit provocarea de 21 de zile, fără a ține cont de anotimp sau de condițiile meteo.

Publicitate

Szőcs Domokos, unul dintre membrii fondatori ai echipei Fitness Tribe, și coordonatorul programului, ne-a explicat că în cei 4 ani de la lansarea programului, peste 100 de participanți au alergat cel puțin 21 de zile fără întrerupere, la final primind câte un tricou cadou cu inscripția echipei. Alte aproape 20 de persoane au reușit să ducă provocarea și mai departe, alergând 100 de zile.

„În fiecare dimineață suntem între 10 și 20 de persoane, mai ales că a fost și iarnă, am avut temperaturi mai scăzute. Până acum, în cei 4 ani, am mișcat peste 100 de persoane care au trecut dimineața la 6:00 pe la stadion, dar un nucleu așa, mai constant, ar fi în jur de 50 de persoane. Suntem aproape de 20 de persoane care am reușit să ducem la bun sfârșit și provocarea de 100 de zile, iar în momentul de față sunt 4 persoane care fac provocarea asta, durează peste 3 luni ca să o duci la bun sfârșit. Iar la provocarea de 21 de zile sunt 15 persoane, dar când am început era o singură persoană”, ne-a spus Szőcs Domokos.

Și pentru că mișcarea în aer liber, în special dimineața, înseamnă sănătate, iar antrenamentul oferă energia necesară pentru tot restul zilei, acesta a avut și un mesaj pentru cei care nu au alergat niciodată alături de echipa Fitness Tribe.

„Mesajul e foarte simplu: să ne viziteze între 6:00 și 6:30 la stadion, sau la ora 6:00 la inscripția #Sepsi din parc, pentru că deja avem două locații unde ne întâlnim. Poza de grup o facem la ora 06:30 la stadion. Suntem în fiecare zi acolo, așa că oamenii pot să vină să ne viziteze, să facem cunoștință și să vadă ce facem noi, pentru că dacă n-am face ceva bine, nu am fi împlinit deja 4 ani”, ne-a mai spus Szőcs Domokos.

De numele Fitness Tribe se mai leagă și mișcările „Cycle to work” (Pedalează către serviciu -n.r) și „Cycle to Șugaș” (Pedalează către Șugaș), dar și Cursa pe biciclete „Șugaș 24h”, organizată în 2019 pe traseul Izvorul Csaba – Izvorul Elisabeta din stațiunea Șugaș Băi – Izvorul Csaba.

Echipa de alergători amatori s-a implicat de-a lungul timpului în mai multe acțiuni, printre care și o campanie de strângere a fondurilor și materialelor pentru construirea unui centru comunitar în localitatea Cernat, destinat tinerilor instituționalizați care la împlinirea vârstei de 18 ani sunt nevoiți să părăsească sistemul.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio