Info Trafic

Zona centrală va fi închisă circulaţiei începând cu data de 15 mai

Lucrările de reconstrucţie a pieţei Libertăţii vor începe vineri, 15 mai. Investiţia – în urma căreia centrul istoric al municipiului Sfântu Gheorghe va căpăta o altă înfăţişare – se va derula în mai multe etape: într-o primă fază lucrările vor afecta spaţiul din faţa administraţiei publice judeţene şi a galeriei de artă, respectiv o parte a parcului Elisabeta.

Drumul din faţa galeriei de artă va fi închis circulaţiei auto începând de vineri, 15 mai, iar pietonii vor mai putea circula pe trotuar timp de o lună, după care şi acesta va intra în reabilitare. În acest spaţiu lucrările se vor desfăşura până la finele anului.

Publicitate

Din cauza reabilitării aleilor pietonale din parcul Elisabeta, în zona dintre monumentul eroilor Revoluției de la 1848 şi staţia de taxi, lucrările se vor desfăşura până la mijlocul lunii iulie, când întregul spaţiul va fi din nou al locuitorilor oraşului.

Lucrările ce se vor desfăşura în spaţiul din faţa teatrului vor fi demarate într-o fază ulterioară.

În spaţiul dintre sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Covasna şi clădirea Bazarului va fi creat noul spaţiu public al oraşului, piaţa centrală, acoperită parţial de spaţii verzi, şi tot aici se va amenaja un spaţiu adecvat pentru organizarea unor programe în aer liber. Proiectul cuprinde şi spaţiul delimitat de clădirea teatrului şi cea a Colegiului „Székely Mikó”, destinat, de asemenea, traficului pietonal, dar amenajarea acestuia se va realiza mai târziu.

Potrivit proiectului câştigător care a fost elaborat pe baza propunerii arhitectului Zsigmond Pál, câştigătorul concursului de idei, parcul Elisabeta va fi extins în direcţia Consiliului Judeţean Covasna, iar în acest spaţiu se va amenaja aşa-numitul deal al balaurului care va reprezenta figura adversarului înfrânt al Sfântului Gheorghe, realizată într-o formă stilizată.

(Biroul de Imagine al Primăriei)

Publicitate
Publicitate
banner we radio