Ştiri locale

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, marcată vineri la Sfântu Gheorghe

Fundația Creștină „Diakonia” și Serviciul de Ajutor Maltez din Sfântu Gheorghe marchează în acest an Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități printr-o serie de activități interactive dedicate persoanelor cu diferite dizabilități, și nu numai.

Evenimentul va avea loc în data de 3 decembrie, începând cu ora 10:00, în curtea Centrului de zi „Casa Iris”, și va fi deschis tuturor persoanelor interesate, potrivit organizatorilor.

Publicitate

Programul va cuprinde, printre altele, o cursă cu obstacole intitulată „Care este cel mai mare obstacol din viața ta?”, dans în curtea Casei Iris, dar și discuții online pe pagina de Facebook a organizației, la care vor lua parte și lideri locali și județeni, și în cadrul cărora vor fi atinse teme precum: dificultățile și oportunitățile de zi cu zi ale persoanelor cu dizabilități. Potrivit organizatorilor, discuția va fi deschisă, participanții putând pune întrebări.

Tot în cadrul evenimentului de vineri, ca parte a proiectului Com’on Sepsi, în curtea Casei Iris din Sfântu Gheorghe va fi inaugurată o bancă special confecționată pentru persoanele aflate în scaun rulant.

„Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități are ca scop susținerea demnității, a drepturilor, a bunăstării persoanelor cu dizabilități, dar și conștientizarea problemelor cu care acestea se confruntă. Această zi este un prilej bun pentru a aduce în atenția tuturor noțiunea de egalitate de șanse, acceptare și toleranță (…) Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, peste un miliard de oameni din întreaga lume trăiesc cu anumite forme de dizabilitate. Anul acesta, Fundația Creștină Diakonia, filiala Sfântu Gheorghe, împreună cu Serviciul de Ajutor Maltez în România și-au propus să organizeze un eveniment dedicat persoanelor cu dizabilități. Acest eveniment va avea loc în curtea Centrului de zi pentru persoane adulte cu dizabilități, Casa Iris, unde vor fi activități interactive dedicate tuturor persoanelor interesate. Haideți să dărâmăm barierele ridicate de societate în fața persoanelor cu anumite deficiențe și să ne deschidem inima și mintea”, transmit organizatorii.

Conform statisticilor oficiale, în România trăiesc aproape 855.000 de persoane cu dizabilități, iar în județul Covasna, anul trecut în evidențele autorităților se aflau 6.367 persoane cu dizabilități.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio