Ştiri locale

Ziua Culturii Naționale la Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni

Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni pregătește diverse activități cultural-educative în locații din Sfântu Gheorghe, Covasna și Miercurea-Ciuc, unde va organiza lecții deschise, vizite în expoziție, ateliere și lansarea celui mai recent număr din revista de literatură Caietele de la Araci.

Vineri, 13 ianuarie, în intervalul orar 10-15:

Publicitate

Ziua Culturii Naționale la Prima Școală Românească din Sfântu Gheorghe, jud. Covasna, cuprinde activități precum vizită și ghidaj în expoziție, ateliere creative de scriere pe tăblițe, cu tocul și pana.

Activitatea ,,Toate-s vechi şi nouă toate…”, adresată elevilor și cadrelor didactice, va avea loc la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Covasna, sub forma unei lecții deschise care își propune prezentarea patrimoniului cultural etnografic (material și imaterial) al MNCR – fotografii ale obiectelor, povestea lor, și discuții pe marginea lor (când și cum se foloseau, ce se mai folosește în prezent etc.), vizionarea unor  materiale digitale de pe Muzeul Virtual MNCR.

Sărbătoarea Culturii Naționale la Miercurea Ciuc, jud. Harghita se va desfășura la Colegiul Național „Octavian Goga”, Miercurea Ciuc, jud. Harghita. Lecția deschisă, susținută cu prilejul sărbătorii Zilei Culturii Naționale, urmărește marcarea celor 173 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu și celebrarea valorilor culturale românești, parte din moștenirea culturală a umanității.

În mediul online va avea loc și lansarea unui nou număr din revista de literatură a Muzeului Național al Carpaților Răsăriteni, Caietele de la Araci, nr. 18 (II/2022).

Publicitate
banner we radio