Ştiri locale

Ziua Copilului alături de pompieri

Ziua Internaţională a Copilului constituie un prilej de sărbătoare pentru Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna, care cu această ocazie a organizează „Ziua porţilor deschise”, vineri, 29 mai a.c., între orele 10:00 – 13:00, în parcarea supermarketului Kaufland, de pe strada Lunca Oltului din municipiul Sfântu Gheorghe.

Vizitatorii vor avea ocazia să vadă, printre altele, tehnica şi echipamentele de intervenţie la inundaţii, autospecialele noi din dotarea inspectoratului şi alte materiale informative.

Publicitate

Copiii sunt aşteptaţi să participe la diferite jocuri interactive, să deseneze cu creta pe asfalt şi să se plimbe cu maşinuţa de pompieri creată special pentru ei.

De asemenea, copiii vor învăţa cum şi în ce condiţii să apeleze numărul unic de urgenţă 112 şi  ulterior vor efectua şi nişte convorbiri cu operatorii de la dispeceratul 112.

Tot cu această ocazie, cei prezenţi vor asista la o demonstraţie de descarcerare şi prim ajutor medical, ce va fi urmată de un exerciţiu de stingere a unui incendiu la un autoturism.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Plutonier Marius Tolvaj

Publicitate
banner we radio