Ştiri

Zile libere pentru bugetari la începutul săptămânii viitoare

Angajaţii din sectorul bugetar vor avea 4 zile libere cu ocazia sărbătoririi Micii Uniri, Guvernul declarând zi liberă şi lunea viitoare, în 23 ianuarie, făcând legătura între weekend-ul 21-22 ianuarie şi 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române.

Potrivit hotărârii adoptate miercuri de Guvern, ziua de 23 ianuarie va fi recuperată, în regim de program normal, sâmbătă, 28 ianuarie 2017, sau prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru până pe 31 ianuarie 2017.

Publicitate

Facilitatea nu se acordă locurilor de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii.

Vezi AICI câte zile libere vom avea în 2017

De asemenea, pentru funcţionarea justiţiei ca serviciu public, dispoziţiile hotărârii nu se aplică magistraţilor şi altor categorii din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în data de 23 ianuarie şi nici participanţilor în aceste procese.

În ceea ce priveşte activitatea derulată prin Trezoreria statului, s-au stabilit datele în care unităţile trezoreriei statului înregistrează în contabilitate operaţiunile de încasări aferente zilelor de 20 ianuarie şi respectiv 23 ianuarie 2017, datele la care vor fi întocmite retururile la încasare, precum şi categoriile de operaţiuni de plăţi prin virament care vor fi efectuate în ziua de 23 ianuarie 2017 de către Ministerul Finanţelor Publice.

Publicitate
banner we radio