Ştiri locale

Zeci de voluntari şi localnici au curăţat zona fostei cariere Őrkő

Asociația GAL Sepsi în parteneriat cu Serviciul de Ajutor Maltez, Asociația Amenkha, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Tega SA și inițiativa Woodview Movement au organizat între 12 și 13 aprilie o acțiune de curățenie publică şi de colectare selectivă a deșeurilor în zona fostei cariere Őrkő. Evenimentului i s-au alăturat, pe lângă localnicii din Őrkő – ei constituind corpul principal al acțiunii – zeci de voluntari din Sfântu Gheorghe.

În cursul celor două zile ale intervenției, participanții au reușit să adune din zona fostei cariere Őrkő peste 16 metri cubi de deșeuri. Gunoiul a fost colectat în pungi selective cu mănuși oferite de Asociaţia GAL Sepsi, ori adunat cu greble și lopeți în containere asigurate de către Tega SA. Organizatorii au înregistrat aproape 70 de persoane participante, cărora le-au oferit băutură caldă și mâncare.

Organizatorii le mulţumesc pentru ajutor localniciilor din cartierul Őrkő, organizațiilor partenere, presei și voluntarilor, celor din urmă și pentru manifestația puternică a solidarității și a spiritul comunitar. Acțiunile de colectare a deșeurilor organizate de GAL Sepsi vor continua.

Publicitate
banner we radio