Sport, Ştiri locale

Zeci de medalii pentru sportivii covăsneni la Campionatele Naţionale de Ju-Jitsu

Artene Vlad, triplu Campion Național la Ju-Jitsu

Așa cum cititul cărților dezvoltă și antrenează mintea, intelectul, capacitatea de a gândi logic și de a face conexiuni, așa și sportul dezvoltă partea fizică a unui individ, dezvoltarea globală a sinelui, atât din punct de vedere mental sau emoțional, cât și din punct de vedere social.

Publicitate

Practicarea unui sport de performanță, așa cum este Ju-Jitsu, înseamnă putere, anduranță, rezistență psihică și caracter. Toate aceste însușiri ale unui sportiv se dobândesc de-a lungul vieții, odată cu provocările la care sunt expuși, alegerile pe care le fac și drumul pe care doresc să-l urmeze.

Dezvoltarea personală este un proces continuu de evaluare a calităților și setare a obiectivelor, iar rolul nostru, a celor de la Show Time Sport Club este acela de a crea personalitatea completă a individului.

Aceste lucruri s-au văzut în cadrul Campionatului National de Ju-Jitsu ce a avut loc în perioada 18-20 iunie 2021 la Hotel Piatra Mare din Poiana Brașov, acolo unde echipa de performanta a clubului nostru a participat cu 11 sportivi la 24 de probe individuale, câștigând în final 19 medalii (cu 3 medalii mai mult decât obiectivul propus), 7 de aur, 6 de argint și 6 de bronz, precum și un onorabil loc 8 pe echipe din cele 19 cluburi participante.

Cel mai titrat sportiv, Artene Vlad, și-a arătat măiestria sportivă, cucerind 3 medalii de aur, devenind astfel triplu Campion National (în ziua în care a împlinit 17 ani), atât la secțiunea Fighting cât și la Ne-waza (Jiu-Jitsu), considerat fiind de către organizatori cel mai complet și tehnic sportiv al competiției.

Surpriza lotului a fost sportiva Măsar Miruna, cu 2 medalii de aur, dublă Campioană Națională, la cele doua probe la care a participat Fighting și Ne-waza (Jiu-Jitsu).

Au cucerit medalii de aur și li sa conferit titlul de Campioni Naționali, sportivilor Szende Imre și Maghiar Darius, ambilor la proba de Ne-waza.

Medaliile de argint si titlurile de Vicecampioni Naționali au fost cucerite de sportivii Florescu Nicoleta Narcisa (dublă Vicecampioană), Maghiar Darius, Toma Ștefania și Imre Szende.

Cele mai disputate medalii, au fost cele de locurile 3, datorită faptului că sistemul de punctaj aduce învingătorului această medalie sau nimic. Câștigătorii acestei medalii sunt Macovei Adrian, Imre Szende, la prima lor participare în acest sport, precum și sportivilor juniori Pop Victor și Pantelimon Alin, ambii reușind să cucerească două medalii, la probele de Fighting și Ne-waza.

Au avut de asemenea evoluții bune cu categorii grele și luptători de tot, sportivii Negre Tudor și Cocriș Vlad, locurile IV la probele la care au evoluat.

Sportul acesta, Ju-Jitsu, te învață să lupți pentru scopul tău și să nu te lași păgubaș în momentele de cumpănă. Sportivii din cadrul C.S. Show Time și-au depășit sinele și odată cu gustul micilor victorii si-au instalat iar dorința de depășire a barierelor, a apărut din nou, după mai bine de un an, ambiția de a atinge obiectivele setate.

Avem sportivi ce știu ce sunt determinarea și perseverența sunt calități pe care toți marii sportivi le posedă și fără de care nu ar putea trece peste eșecuri și înfrângeri. Așa este la noi la Show Time Sport Club.

(Echipa Show Time Sport Club)

Rezultate excelente obținute de sportivii secției de arte marțiale a Clubului Sportiv Municipal Sfântu Gheorghe la Campionatele Naționale de Ju-Jitsu

In  perioada 18 -20 iunie 2021, în Poiana Brașov s-au desfășurat Campionatele Naționale de Ju-Jitsu organizate de Federația Română de Arte Marțiale departamentul de Ju-Jitsu la toate categoriile de ani și greutate cu probele de fighting, ne-waza, duo-demonstrativ clasic și duo-show.

La această competiție au participat 19 cluburi cu peste 400 sportivi din întreaga țară, un sportiv având dreptul să participe la maxim 3 probe diferite.

Clubul Sportiv Municipal Sfântu Gheorghe a participat cu 12 sportivi pregătiți de antrenorii Cristina și Petru Oltean, acestia fiind înscriși la una, două sau chiar trei probe de concurs în funcție de capacitățile sportivului, rezultatele acestora fiind următoarele: Veronica Oltean dublă campioană națională la probele de fighting și ne-waza U16 ani categoria 40 și 48 kg. ; Laurențiu Tifrea dublu campion național la fighting U 21 ani și seniori categoria 62 kg. ; Vasilică Bejenaru campion național  ne-waza seniori -94 kg. și vice campion național la proba de fighting -94 kg. ; Vlad Lascu vice campion național la seniori fighting -69 kg. ; Radu Boieriu triplu medaliat, la probele U16 ani categoria +73 kg. campion național  ne-waza și vice campion national la fightin și la U 18 ani categoria +81kg. locul 3 medalie de bronz la fighting ; Stanciuleasa Adrian campion national la U14 ani -46 kg. ne-waza ; Lungu Brianna campioană națională și vice campioană națională la probele de U14 ani-52 kg ne-waza și fighting ; Electra Gărăiacu campioană națională și vice campionană națională la probele fighting și ne-waza U14 ani -44 kg. ; Nicolae Rether vice campion național la U 18 ani -66 kg  fighting și locul trei madalie de bronz la U21 ani -62 kg fighting. ; Adrian Bogluț locul 3 medalie de bronz la seniori categoria -62 kg la proba de fighting ; Cristina Lazăr două medalii de bronz locul 3 la probele fighting și ne-waza U 16 ani categoria -52 kg. și Mocanu Daniel locu V U21 -69 kg fighting si ne waza.

Cu un total de 20 medalii, din care 9 de aur, 6 de argint și 5 de bronz obținute de sportivii de la CSM Sfântu Gheorghe aceștia se întorc acasă încununați de succes.

Considerăm că rezultatele sportivilor noștri sunt foarte bune având în vedere condițiile de pregătire în pandemie eforturile acestora fiind colosale, suntem mândri de prestația avută de sportiva Veronica Oltean care a intrat în competiție accidentată la picior și devine dubă campioană națională la categoria ei și o categorie superioară de greutate.

Toate cheltuielile de participare la această competiție au fost acoperite de club.

Mulțumim pe această cale tuturor acelora care sau implicat în pregătirea, participarea și obținerea acestor rezultate frumoase cu acești inimoși sportivi. Anunțăm pe această cale că facem înscrieri la secțiile de Judo și Arte Marțiale secțiile de performanță gratuit (fără nici-o taxă de înscriere sau tot felul de abonamente lunare). Informații suplimentare la antrenorii Oltean Petru telefon 0744378469 și Cristina Oltean 0760297621.

La aceste Campionate Naționale de Ju-Jitsu a participat și Clubul Sportiv SAMURAI OPS Sfântu Gheorghe cu un sportiv legitimat la secția de veterani Lascu Sergiu acesta concurând la seniori categoria -77kg. acesta devine vicecampion național locul 2 medalie de argint în fata unor sportivi mult mai tineri cu rezultate de excepție internațională.

(Antrenor Cristina Oltean)

Publicitate
Publicitate
banner we radio